Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Holy Moses Mearas vann tillsammans med Sandra Eriksson – har kört in mer än 250 000

Holy Moses Mearas (e. Muscle Hill) var först över mållinjen tillsammans med sin tränare Sandra Eriksson.

Publicerad:

Valacken vann på tiden 1.15,5/2140 meter i det elfte loppet på Bodens travbana på lördagen. Marginalen till andra häst i mål blev en nos för Holy Moses Mearas ägd av Countess AB & Stall Lars Vegard HB, och uppfödd av Snogarps Gård AB, Ystad. Förstapriset i loppet, som kördes på lätt bana, gav 110 000 kronor.

Den femåriga valacken hade före dagens lopp vunnit fyra lopp på 22 starter. Hittills i karriären har Sandra Erikssons häst vunnit 337 500 kronor (med segerprocent på 22 och platsprocent på 39).

Den favoritspelade hästen hos ATG, Frozen A.F. med Örjan Kihlström i sulkyn, galopperade och slutade fyra.

Övriga hästar som fick prispengar i loppet var Ayah De Lux (tvåa), Extrem Brodde (trea), Frozen A.F. (fyra), One Touch (femma) och Jocashi (sexa).

Frozen A.F., för Örjan Kihlström, Ivar Journey, som kördes av Jens Eriksson, och Backwood's Baddy, med Mika Forss i sulkyn, galopperade under loppet.

Show Must Go On och Grappelli ströks före start.

ANNONS

Startlista

Boden , Lopp 11

Handelsbanken - STL Klass II, försök 6 i meeting 4 (Final Eskilstuna 2 juli) • 2140 m • Voltstart
Förstapris: 110 000 kr
Handelsbanken - STL Klass II, försök 6 i meeting 4 (Final Eskilstuna 2 juli) 3-åriga och äldre svenska 100.001 - 250.000 kr. Körsvenskrav kat. 1. Körsvenner födda 040618 eller tidigare. 2140 m. Voltstart. Pris: 110.000-55.000-32.000-19.000-12.500-10.000-6.500-5.000 kr (8 priser). Lägst 2.500 kr till alla tävlande. Svenska Travligans hederspriser till segrande hästs ägare och hästskötare.