Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Honey Mearas vann sto-SM

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

Ensam fyraåring i fältet. Då satte Honey Mearas de äldre på plats i Svenskt Mästerskap för ston.
– Man brukar säga att ska det bli kul att se fyraåringarna nästa år mot de äldre men hon vann redan nu, sade kusken Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Publicerad:

Sto-SM inleddes med en omstart. Bilen slog plötsligt av på farten och flera hästar galopperade. En av dem var favoriten Honey Mearas (e. Readly Express).

– Då satte jag hjärtat i halsgropen. Det var en skänk från ovan att det blev omstart. Vi är tacksamma för den andra chansen, sade uppfödaren Calle Wihlborg i vinnarcirkeln.

När hästarna kom iväg i andra försöket stack Mily till ledningen och travade första 500 meterna efter 1.08,4. Kort därefter övertog Honey Mearas och sedan stannade hon där hela vägen in i mål. Dixie Brick och Mellby Free försökte att utmana på upploppet men kom aldrig riktigt nära. De fick nöja sig med andra- respektive tredjepriset.

Honey Mearas, som tränas av Daniel Redén, vann på tiden 1.12,3a/2140 meter och belönades med 500.000 kronor. Därmed är hon uppe i nästan 5,7 miljoner i år och mer än 6,1 miljoner totalt. Segern i sto-SM var hennes tredje tunga titel den här säsongen efter Stochampionatet och Derbystoet.

ANNONS

Ämnen i artikeln