Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Honey Mearas vinnare av Stochampionatet 2021

Stochampionatet 2021 till Honey Mearas, Örjan Kihlström, Daniel Redén, Caroline Närström och Snogarps Gård.

Publicerad:

De fyraåriga stonas kanske största drabbning kom att gå till Honey Mearas. Trots att det "bara" blev en andraplats i försöket, kom hon att visa sig bäst när det väl gällde. 

Tillsammans med Örjan Kihlström spurtade stoet till seger på tiden 1.12,8a/2640 meter.

Efter att ha suttit i fjärde utvändigt kom Örjan Kihlström att attackera i tredjespår när drygt 700 meter återstod av loppet – och fick i det läget också rygg i form av Svante Båths Barbro Kronos. 

In mot upploppet var ledande Hall Of Am ett slaget byte - och när Kihlström väl bad Honey Mearas om det där lilla extra stegade hon ifrån till seger med ett par längder. Sköter hästen gör Caroline Närström.

– Så sjukt alltså. Jag siktade bara mot det här efter Drottning Silvias Pokal, men sen verkade det som att hon tappade formen helt. Jag hade däremot min plan i huvudet och jag blev faktiskt lite tagen efter mål över hur väl det trots allt gått. Jag visste att jag hade en kanonhäst inför loppet, men jag vet också att mycket ska stämma, berättade Daniel Redén till V75 Direkt.

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Kihlström tillbaka med besked

Örjan Kihlström, som efter tisdagens ryggproblem inte kört någonting förrän under söndagen, var givetvis glad över att kunna stå som vinnare efter årets upplaga av Axevallas storlopp.

– Ryggen känns bra, så det var skönt. Honey Mearas är en jättemysig märr med fin inställning. Hon är lugn och avslappnad i loppen, men vet vad som gäller när man väl begär om det. Det är bra driv i henne och hon rör sig väldigt lätt och ekonomiskt, sade Kihlström till V75 Direkt.

Segertiden 1.12,8a/2640 meter är nytt världsrekord med aktuella förutsättningar. Tidigare världsrekordet för fyraåriga ston över lång distans, autostart och tusenbetersbana hade Ultra Bright från 2017 då hon vann just Stochampionatet på 1.13,0a/2640 meter.

Tvåa slutade Svante Båths Barbro Kronos för Erik Adielsson och trea slutade Björn Goop med egentränade Eagle Eye Sherry.

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Tredje avkomman med seger i årgångslopp

Honey Mearas är efter Readly Express och undan Khao Manee. Den senare har förutom Honey Mearas även lämnat flerfaldiga miljonärskorna Milady Grace och Darling Mearas, båda vinnare av årgångslopp.

Segern var värd 2,4 miljoner kronor då stoet är premiechansad. I och med vinsten klev Honey Mearas upp som den mest framgångsrika svenskfödda avkomman efter Readly Express, en position Revelation hade sedan tidigare.

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
ANNONS

Ämnen i artikeln