Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Horsy Dream vann Prix Ténor de Baune

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Éric Raffin. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Mitt i loppet tappade Calgary Games travet och galopperade bort sina möjligheter. När Prix Ténor de Baune skulle till att avgöras var Horsy Dream klart snabbast till slut.

Publicerad:

Pierre Belloches Horsy Dream (e. Scipion du Goutier) inledde som tredjehäst i fältet tillsammans med Éric Raffin. I en händelserik upplaga av grupp I-loppet Prix Ténor de Baune, öppet för femåriga hingstar och ston, var hingsten starkast den sista biten. Efter att ha inlett i tredje invändigt, vilket mitt i loppet blev rygg på ledaren. Luckan för Horsy Dream uppenbarade sig på upploppet och han kammade hem tredje raka segern när han kom i mål på 1.12,2/2700 meter.

Horsy Dream är därmed sjunde hästen att kvalificera sig för vinterns Prix d’Amérique. Han tog hem segern närmast före Happy Valley och Beads.

Segern värd 90.000 euro är karriärens hittills största för Horsy Dreams del.

Timo Nurmos Calgary Games drog stort intresse till sig i och med hans debut på fransk mark. Björn Goop och Calgary Games fick en bra start och var tidigt tvåa i fältet men mitt i loppet tappade hästen aktionen och föll över i galopp, han diskvalificerades kort senare.

– Han kändes väldigt fin och klarade av nedförsbacken bra. Men på bara ett steg blev han väldigt kort i framsteget. Jag försökte hjälpa honom men det gick inte. Det var ingenting i loppet som generade honom och han kändes fin även efteråt. Jag har ingen riktigt bra förklaring till galoppen, säger Björn Goop i ATG Live.

Timo Nurmos uttalade sig också till ATG Live efter loppet.

– Vi vet än så länge inte om anledningen till galoppen. Han har aldrig galopperat tidigare men banan var hård och kanske blev han hovöm. Nu kommer vi att kolla upp hästen ifall det finns något som inte stämmer med honom.

Daniel Redéns Honey Mearas försökte via tredjespår sista 800 meterna men tappade placeringar över upploppet och blev till sist sjua, en placering värd 2.000 euro. Barbro Kronos travade som en av de sista hästarna i fältet och blev också hon utan prispengar.

FAKTA

Klara för Prix d’Amérique 2023:

Häst – Tränare – Kvalade in som

  • Hip Hop Haufor – Christian Bigeon – Etta i Prix de Bretagne
  • Italiano Vero – Philippe Allaire – Tvåa i Prix de Bretagne
  • Ampia Mede Sm – Fabrice Souloy – Trea i Prix de Bretagne
  • Hooker Berry – Jean-Michel Bazire – Etta i Prix du Bourbonnais
  • Hussard du Landret – Benoît Robin – Tvåa i Prix du Bourbonnais
  • Etonnant – Richard Westerink – Trea i Prix du Bourbonnais
  • Horsy Dream – Pierre Belloche – Etta i Prix Ténor de Baune
ANNONS

Ämnen i artikeln