Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hövding Sting vann på V64 med Julia Jakobsson

Foto: TR BILD
Hövding Sting och Julia Jakobsson skär mållinjen först i V64-4 på Åby. Foto: TR BILD

I karriärens 15:e lopp följde Julia Jakobsson taktiken till fullo i montéloppet med Hövding Sting.
Då höll det hela vägen på Åby.

Publicerad:

I slutet av 2020 debuterade hon som ryttare. I november tog hon karriärens första seger. Sedan fick Julia Jakobsson, 23, vänta tills januari 2022 på seger nummer två. Den glömmer hon aldrig.

– Det här var verkligen det största för mig på tävlingsbanan. Att få vinna på det sättet kändes så himla mäktigt. Det kändes så konstigt att sitta helt själv där framme. ”Går det lite för fort?” hann jag tänka.

Efter en snabb start tillsammans med Linn Strandqvist-tränade Hövding Sting (e. Maharajah) var det egentligen bara tempot hon behövde fundera på. Ekipaget skaffade sig en lucka ner till närmast jagande Botticelli Grif och Sofia Adolfsson.

– Inför loppet tänkte jag att så fin som han kändes senaste starten så borde han vara topp tre om han var lika bra. Jag tyckte att det var konstigt att inte så många trodde på honom. Jag fick order från ägaren som sa ”Rid på så gott det går där framme bara och håller det inte får jag ta på mig det”.

Det höll med två längders marginal ner till nyss nämnde Botticelli Grif och klockan stannade på 1.16,2/2140 meter när den sjuårige valacken vann till vinnaroddset 43,61 hos ATG. Förstapriset var 30 000 kronor. 

– Ägaren lät väldigt nöjd efteråt och jag tror att siktet är inställt på Kalmar om någon vecka.

Jakobsson har licensen på Halmstadtravet och utöver att rida montélopp tränar hon den tolvårige valacken Tornado Exclusive.

– Jag har hållit på med ponnytrav sedan jag var tio och det var egentligen förra året som jag började tävla med stora hästar.

Hur ser vardagen ut i övrigt?

– Jag ska byta jobb om en månad och börja jobba på ett gym. Både i receptionen och som personlig tränare som jag har utbildad mig till.

Som ryttare har hon nu två segrar, en andraplats och två tredjeplatser på 15 lopp.

Formbesked från Johan Untersteiner

I övrigt handlade mycket om Jakobssons Halmstadkollega Johan Untersteiner. Tränaren bjöd på tre vinnare inom V64-spelet och körde samtliga själv. Trion Amore Bello (e. Ganymede), Puycheric Wine (e Broadway Hall) och Lucifer Sam (e. Habitat) gjorde jobbet.

Sedan avslutade Untersteiner kvällen med att styra Johan Lejon-tränade Ilibili (e. Charly du Noyer) till seger i kvällens sista lopp.

ANNONS

Ämnen i artikeln