Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hustle Rain vann Sprintermästaren 2023

Han fick innerspår i finalen och det visade sig vara en vinstlott.
Hustle Rain ledde varje meter och vann Sprintermästaren 2023.
– Det är detta som man jobbar för, att vinna de största loppen, säger Magnus A Djuse i vinnarcirkeln.

Publicerad:

(TV: Bilder från ATG)

Hustle Rain (e. Raja Mirchi) försvarade ledningen från innerspår. Staro Mack Crowe kom direkt upp på utsidan och tempot blev högt. Första 500 metrarna travades efter 1.08,5 och varvet efter 1.09,5. På den sista bortre långsidan gick Sunrise först i tredjespår med Following i rygg. 

Hustle Rain kom först in på upploppet. Flera hästar spurtade vasst ute i banan men det var ingen som kom i klinch med ledaren som vann Sprintermästaren på 1.10,0a/1609 meter och tjänade 1.200.000 kronor. Staro Mack Crowe höll till andraplatsen och Love Keeper följde med som trea från rygg på ledaren. Magnus A Djuse körde och brodern Mattias Djuse tränar vinnaren.

– Han har gått lite under radarn och gjort bra lopp. I dag var det hans dag och då visade han hur bra han är. Staro Mack Crowe blev pigg och det gick ganska fort under vägen, det kändes väldigt bra över upploppet. Man blev lite orolig men han höll ändå den säkra längden, säger Magnus A Djuse i vinnarcirkeln.

“En av mina största segrar”

Mattias Djuse var rörd efter segern.

– Det är detta som man jobbar för, att vinna de största loppen. Det är inte lätt att ha hästar med denna kapacitet i stallet och det är en otrolig glädje och lättnad när allt stämmer. Det blev ett långt upplopp från där jag stod, man ville bara att han skulle komma i mål men han vann säkert. Det är en av mina största segrar i karriären, säger Mattias Djuse i vinnarcirkeln.

Halvbror till elitloppsvinnare

Hustle Rain inledde karriären i Danmark men redan efter två starter kom han till Mattias Djuses stall. Nu tog han karriärens 8:e seger i 18:e starten. Han är undan Miss Possessed som även lämnat 2015 års elitloppsvinnare Magic Tonight som därmed är en halvbror till Hustle Rain.

Rikard N Skoglund var trots andraplatsen belåten med Staro Mack Crowe

– Jag tycker inte att vi förlorade segern utan vann andrapriset. Båda hästarna stred ärligt, säger Rikard N Skoglund till Kanal 75.

ANNONS

Ämnen i artikeln