Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

I Love Paris överraskade alla

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
I Love Paris tog sig förbi stallkamraten Mellby Free den sista biten. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Tempot var högt uppskruvat i finalen av Stoeliten – och efter en sen lucka kunde I Love Paris ta sig förbi stallkamraten Mellby Free i de sista stegen.

Publicerad:

Björn Goop tog per omgående hand om ledningen med Mellby Free. Ekipaget fick press i omgångar. Först av Dear Friend och sedermera av Hevin Boko. Tempot var högt uppskruvat och första varvet klockades till 1.11,3.

Genom sista sväng försökte Goop att rycka undan från övriga. Samtidigt valde Johan Untersteiner att lämna rygg på ledaren med Dear Friend, därmed uppenbarade sig luckan för I Love Paris (e. Steinlager) och Carl Johan Jepson som från början befann sig i tredje inner.

Ekipaget var snabbt uppe i rygg på Mellby Free och kunde med kort bit kvar till också ta sig förbi stallkamraten. Tioårige I Love Paris segrade på 1.11,2a/2140 meter före Mellby Free och Ultra Bright.

Förstapriset i loppet uppgick till 300.000 kronor. Segern var den första för I Love Paris sedan i slutet av mars då hon också segrade i Stoeliten.

Red Mile Brodde med knapp marginal

I klass II-finalen gick segern till Ola Karlsson-tränade Red Mile Brodde (e. S.J.’s Caviar) med Jörgen Sjunnesson i sulkyn. Ekipaget hittade tidigt rygg på ledande Global Agreement med Peter Untersteiner.

Ledaren varvade på 1.14,0 och hade klart grepp om händelserna in på upploppet. Till sist lyckades Untersteiner inte hålla inne Red Mile Brodde som han hade i rygg och när luckan uppenbarade sig kunde Red Mile Brodde ta sig förbi.

Detta på segertiden 1.12,8a/2140 meter. Förstaplatsen belönades med 220.000 kronor.

– Det här var fantastiskt skoj. När jag fick hästen från början jobbade han fint, men underpresterade i lopp. Ägarna har haft tålamod. Jag har aldrig vunnit en final tidigare. Det smäller jäkligt högt, sade Ola Karlsson till Kanal 75.

Global Agreement slutade tvåa medan tredjepriset gick till Petri Salmela-tränade Amorcer Levallo.

Urtapper Farlander Am höll undan

Johan Svensson-tränade Farlander Am (e. Lavec Kronos) och Stefan Persson tog tidigt hand om ledningen i finalen av bronsdivisionen. Cab Lane utmanade om tät genom första sväng, men kunde inte ta sig förbi.

Det gick undan under vägen. Första 500 meterna klockades till 1.05,0 och första varvet på 1.11,7. Trots det tuffa tempot tog Farlander Am emot konkurrenterna hela vägen och han kom till sist i mål på 1.11,5a/2140 meter.

– Jag är helt mållös. Det ska inte gå det här. Han visar återigen sin vilja att vilja springa och han blir bara bättre och bättre. Jag jobbar på som vanligt med honom och försöker få honom att må bra bara. Planen är att han ska gå till vintervila nu, sade Johan Svensson till Kanal 75.

Tvåa blev Daniel Redéns Born Unicorn och Örjan Kihlström efter en övertygande avslutning. Trea slutade Robert Bergh med egentränade Van Gogh Z.S.

Segermaskinen stack undan på topptid

För tre veckor sedan tog Timo Nurmos-tränade Chicharita (e. Andover Hall) en överlägsen seger på V75 i Eskilstuna. På lördagen var det dags för final i Diamantstoet och det fyraåriga stoet tog på nytt en klar seger.

Jorma Kontio körde Chicharita till tät upp till halvvarvspasseringen som gick efter 1.13,3 medan första kilometern klockades till 1.13,4.

Kontio ökade tempot under slutrundan och Chicharita kom i mål med ett flertal längder ned till övriga. Detta på segertiden 1.12,4/2140 meter.

Segern betalade 220.000 kronor och var stoets åttonde triumf i det elfte framträdandet på tävlingsbanan. Totalt sett har hon sprungit in 494.270 kronor hittills under karriären.

Bakom vinnaren blev det ett andrapris för Brenda Grif och Björn Goop medan Peter Untersteiner och Velegance kom i mål strax där bakom som trea.

Dragster passerade två miljoner

Ingen ville ge sig över upploppet i finalen av silverdivisionen. Från ledningen försökte Sir Henry P.Hill stå emot och från positionen först utvändigt om ledaren stångades Seismic Wave. Men segern skulle istället gå till Roger Malmqvist-tränade Dragster (e. Micro Mesh) tillsammans med Erik Adielsson.

Ekipaget drog tåget som förstahäst i tredjespår sista 700 meterna, men kunde trots det hålla nosen först den sista biten och segertiden stannade vid 1.12,2a/2140 meter.

Den åttaårige valacken noterades för årets tredje seger. Förstapriset på 220.000 kronor gör att Dragster passerar två miljoner kronor intjänat.

– Han gjorde ett fantastiskt lopp som gick i tredjespår utan rygg så lång tid. Hästen har lyft sig samtidigt som vi har haft lite klaff och bra lägen. Prestationen idag var inte att leka med, sade Erik Adielsson till Kanal 75.

Sir Henry P.Hill blev tvåa medan Adrian Kolgjini och Ubiquarian Face avslutade övertygande till tredjepriset. Förhandsfavoriten Seismic Wave galopperade utan chans på segern kort före mål.

Årets femte seger för Västerbo Pokerface

Det var ett högt uppskruvat tempo i klass I-finalen. Björn Goop med egentränade Royce Rolls hade hand om ledningen med Örjan Kihlström och Daniel Redén-tränade Dwayne Zet utvändigt. Första 500 meterna klockades till 1.10,2 medan varvet gick efter 1.11,1.

I kön gottade sig Jorma Kontio bakom den sexårige valacken Västerbo Pokerface (e. Timoko) och när Kontio attackerade via tredjespår bet det riktigt bra. Västerbo Pokerface sköljde till tät in i slutsvängen och han höll sedan förtjänstfullt undan på 1.11,4a/2140 meter.

Bakom vinnaren avslutade Speedy Tilly med Per Lennartsson i sulkyn starkt som tvåa medan Algot Zonett och Daniel Wäjersten tog hand om tredjepriset.

Förstapriset på 220.000 kronor gör att Västerbo Pokerface sprungit in 823.500 kronor. Segern var årets femte och karriärens nionde i den 18:e starten.

ANNONS

Ämnen i artikeln