Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Icare Williams ordnade första årssegern

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Jarmo Niskanen. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Förra året vann Icare Williams två lopp i monté. På måndagen var det dags på nytt – trots ett lopp mestadels först utvändigt om ledaren var Jarmo Niskanens fyraåring starkast i Prix de Toulon på Vincennes.

Publicerad:

Benjamin Rochard var offensiv med Jarmo Niskanens Icare Williams (e. Carat Williams), som ägs av Mattias Djuse Stable, men fick svar av Florian Desmigneux och Imperator Vrie när han testade för ledningen.

I stället blev det ett lopp till största del utvändigt om den nyss nämnde men det bekom inte Icare Williams det minsta. In i slutsvängen hade den fyraårige valacken kopplat segergreppet och han hade sedan inga bekymmer att gå undan till en säker seger i montéloppet Prix de Toulon (€39.000).

Segern var hästens tredje i karriären (Alla tagna i monté) samt den första för året. Icare Williams kom i mål på 1.15,2/2700 meter och inkasserade därmed 17.550 euro. Tvåa blev Isatis des Touches medan Imperator Vrie tog hand om tredjepriset.

Jarmo Niskanen har god form på stallet för dagen. På söndagen ordnade hans Havbergs Knight (e. Scarlet Knight) andra raka segern och den tredje totalt sedan regibytet. Leo Abrivard styrde den nioårige valacken först i Laval på 1.14,9/2850 meter. En seger värd 12.600 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln