Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

I.D. Exceptional vann Norskt Travkriterium

Foto: SKÄRMDUMP/ATG LIVE
Ole Johan Östre klappar om I.D. Exeptional strax efter målgång i Norskt Travkriterium. Foto: SKÄRMDUMP/ATG LIVE

Storfavoriten flög till ledningen och fick bestämma tempot.
Sedan fick han kämpa för att hålla undan. Det var ingen överraskning för tränaren.
– Han har inte varit fin, vi har fått kämpa, säger Stian Eilefsen till TV12.

Publicerad:

Ole Johan Östre kunde bestämma tempot efter behag bakom ledande I.D. Exceptional i Norskt Travkriterium. Den stora favoriten tilläts varva på en 1.17-tid och allt såg upplagt ut för en säker seger.

När upploppet kom var det ändå inte helt givet när ledaren fick slita för att freda sig mot en starkt spurtande Marengo samtidigt som Björn Goop satt i rygg med till synes sparade krafter i Trixton Frecel.

I.D. Exceptional kunde ändå hålla undan med relativt säker marginal och när segern var ett faktum var det starka känslor från tränaren Stian Eilefsen. Segertiden blev 1.14,4a/2100 meter och förstapriset var 750 000 norska kronor. 

– Det går inte att beskriva. Det är en dröm som har gått i uppfyllelse. Alla pratar om att vinna Elitloppet. Jag vill vinna Kriteriet och Derbyt. Nu fick jag äntligen en häst som gjorde att jag fick uppleva det, sade Eilertsen till TV12.

Tränaren berättade också att vägen till finalen inte varit klockren.

– Han har inte varit fin. Vi har fått slita med honom.

TV12-reporter: Varför har du inte berättat det?

– I dag fick vi varva på 1.17. Hade folk vetat om det hade vi fått köra 1.14.

El Diablo B.R.-sonen I.D. Exceptional  gjorde karriärens sjätte start och segern i Norskt Travkriterium var den femte raka fullträffen.

Bakom vinnaren var det Trixton Frecel som tog hand om andraplatsen. Kim Pedersen tränar valacken som kördes av Björn Goop. Tredjeplatsen gick till Marengo och Anders Lundström Wolden.

ANNONS

Ämnen i artikeln