Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Idao de Tillard stärkte Prix d'Amérique-aktierna

Foto: BRUNO VANDEVELDE/ LE TROT
Idao de Tillard tillsammans med Clément Duvaldestin. Foto: BRUNO VANDEVELDE/ LE TROT

För andra året i rad tog Idao de Tillard hem grupp II-loppet Prix Marcel Laurent på Vincennes. Den Thierry Duvaldestin-tränade femåringen tillhör favoriterna inför Prix d-Amérique och förstärkte sina aktier ytterligare.

Publicerad:

Prix Marcel Laurent är ett lopp för både fyra- och femåringar och Idao de Tillard (e. Severino) segrade där redan förra året som fyraåring. Segermaskinen med numera 25 vinster på 35 starter gjorde ingen besviken i dag heller.

Körande Clément Duvaldestin var bra med bakom bilen och kunde tidigt överta ledningen från Europaderby-tvåan Just A Gigolo (e. Boccador de Simm). Första 1125 gick efter 1.10,4 och ekipaget fick dämpa lite ytterligare nästa femhundring. Över upploppet höll Idao de Tillard undan säkert på 1.11,0a/2100 meter. Det här var fjärde raka segern och belöningen den här gången blev 54.000 euro.

– Det kändes skönt att inleda meetinget så här, precis som förra vintern. Han älskar verkligen förutsättningarna med 2100 meter och autostart. Huvudstången i dag använde vi för att ge honom stöd och för att han inte skulle bryta ut. Även om man har en häst som är bättre är det svårt att möta hästar som går barfota runt om när han tävlar med så mycket vikt på framhovarna. Det är trots allt två och ett halvt hekto på varje framhov. Det är 50-50 hur matchningen blir inför Prix d’Amérique. Det kan bli lite långt mellan loppen efter Prix Ténor de Baune, så vi får se om det också blir start i Prix de Belgique för honom, säger Thierry Duvaldestin till Equidia.

Till Equidia uttalade sig även kusken Clément Duvaldestin.

– Jag körde på säkerhet. Han var topp, tävlar han så här hela meetinget blir det bra.

Tidigare i år var Idao de Tillard favoritspelad i Prix d'Amérique tillsammans med Horsy Dream, men blev då diskad. Återstår att se om han som ett år äldre kan gå hela vägen 2024. Andraplatsen i dag gick till raketspurtande femårsstoet Inmarosa (e. Amiral Sasha) från fjärde par utvändigt. Trea slutade Ideal Ligneries (e. Repeat Love, tredje ytter) medan Just A Gigolo  fick nöja sig med fjärdepriset från vinnarhålet.

ANNONS

Ämnen i artikeln