Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Idao de Tillard vann Prix Marcel Laurent på Vincennes

Foto: ATG
Idao de Tillard vinner grupp II-loppet Prix Marcel Laurent. Foto: ATG

För tillfället är han andrahandsfavorit hos ATG till Prix d’Amerique-segern. Under torsdagen visade sig Idao de Tillard vara starkast i grupp II-loppet Prix Marcel Laurent på Vincennes.

Publicerad:

Loppet avgjordes över 2.100 meter med autostart. I startlistan fanns toppnamn som Idao de Tillard (e. Severino), Hohneck och Heraut d’Armes. Björn Goop var den enda svenska representanten. Han satt upp bakom Keytothehill som tränas av Arnold J. Mollena. 

I loppet blev det många ledarskiften. Efter en bit kom hårt betrodde Hohneck till spets men kusken Francois Lagadeuc valde att släppa till den knappa favoriten Idao de Tillard när det återstod en kilometer.

Med cirka 800 meter till mål testade Björn Goop ett avancemang i tredjespår med Keyonthehill men det bet inte nämnvärt. 

Idao de Tillard kom in på upploppet i ledning med Hohneck på utsidan. Den sistnämnda lyckades aldrig gå i klinch med ledaren som vann före Philippe Moulins duo Happy Valley och Inoubliable. Hohneck föll tillbaka och kom i mål som femma. Björn Goop och Keyonthehill slutade oplacerade.

Foto: Bruno Vandevelde/Le Trot
Idao de Tillard med sin skötare Susanne Ohme (arkivbild) Foto: Bruno Vandevelde/Le Trot

Segertiden blev 1.10,7a/2100 meter och förstapriset var 54.000 euro. Idao de Tillard kördes av Theo Duvaldestin och tränas av Thierry Duvaldestin. Hästens skötare är norskan Susanne Ohme.

Idao de Tillard är fyra år, han har vunnit 16 lopp på 22 starter och tjänat drygt sju miljoner svenska kronor. Hans hittills största seger kom i mars i år då han vann grupp I-loppet Prix de Selection.

På ATG:s fasta odds är han just nu andrahandsfavorit efter Calgary Games till att ta hem segern i Prix d’ Amerique.

ANNONS

Ämnen i artikeln