Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Idoanythingforlove och Hanna Forslin vann Damklubbens Guldlopp

A-tränaren Hanna Forslin agerade catchdriver under Gävles torsdagstävlingar.
Resultatet: Två segrar – med samma häst.
Idoanythingforlove vann försök och fianl i Damklubbens Guldlopp.
– Det här blev en väldigt rolig dag, sade Forslin i vinnarcirkeln.

Publicerad:

Tävlingarna blev något försenade på grund av häftigt regn som innebar problem med en brunn. Det var inget som påverkade kvällens ekipage: Svante Båth-tränade Idoanythingforlove, körd av Hanna Forslin.

Speciell proposition

I försöksloppet av Damklubbens Guldlopp blev segern mycket komfortabel från ledningen på 1.13,7a/1640 meter. Propositionens utformning är sådan att kvinnliga kuskar kör ston i klassen 100.000-300.000 kronor medan manliga kuskar kör hingstar och valacker i samma klass – i ett annat försökslopp. I finalen står ston på startvolten medan grabbarna står 20 meters tillägg.

FAKTA

Fem senaste vinnarna av Damklubbens Guldlopp

  • 2018: Very Kronos – Erik Adielsson (Svante Båth)
  • 2019: Moschino Degato – Mattias Djuse
  • 2020: Jackpot Tooma – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
  • 2021: Sister of Mercy – David Nylander
  • 2022: Isabelle Sisu – Magnus A Djuse (Mattias A Djuse)

Fotnot: 2018 kördes inte loppet som försök- och finallopp.

Springspåret som Idoanythingforlove (e. Andover Andover) startade från i finalen blev emellertid ingen vinstlott då hon hamnade i dödens.

– Inte den bästa starten från ett springspår som jag har levererat, där var jag inte riktigt nöjd, sade Forslin i vinnarcirkeln.

“Snabb med att stoppa dit benen”

Hon fick dock en rygg att gå i efter drygt 500 meter i form av stallkamraten Mellby Kaliber (fyra i sitt försök). När favoriten Midyat Zaz, vinnare av det försöket, kom farande i tredjespår tillsammans med Magnus A Djuse valde Forslin att sitta kvar. Tack vare en gnutta tur kunde ekipaget få fritt i början av upploppet och favoriten galopperade varför segern blev säker på 1.14,7/2140 meter.

– Magnus häst bröt ut och jag var snabb med att stoppa dit benen. Hon krigade på bra och visade verkligen hur stark hon är. Det här blev en väldigt rolig dag. 

Försökssegern var värd 30.000 kronor och finalsegern 75.000 kronor till ägaren, tillika uppfödaren, Stall Sarakibra KB i Västra Frölunda. 

Fullständiga resultat från Gävletravets tävlingar återfinns på Travrondens tävlingsplattform.

ANNONS

Ämnen i artikeln