Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Idomenio Sisu fin i årsdebuten

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Idomenio Sisu vann årsdebuten på Umåker. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Efter sju månaders uppehåll från tävlingsbanan gjorde Idomenio Sisu en lyckad årsdebut.
Det blev spets hela vägen i fyraåringsloppet på Umåker.
– Det blir ett spännande år, säger tränaren Petri Salmela.

Publicerad:

Trots lång frånvaro var Idomenio Sisu (e. Googoo Gaagaa-Dance Beat) stor favorit då Damklubbens stora fyraåringspris avgjordes på Umåker under fredagskvällen. Från bricka tre bakom bilen hade körande Ulf Ohlsson inga som helst problem att lotsa Idomenio Sisu till ledningen direkt.

Efter ett inledande halvvarv efter 12,8 kunde Ohlsson dämpa rejält och första varvet avverkades efter 14,9.

– Ohlsson var jättenöjd med honom och han har också känts oerhört fin i träningen inför det här så det är klart att jag hade stora förhoppningar. Mika Forss körde sista jobbet med honom och då sa han att han inte trodde att hästen kunde förlora i årsdebuten, säger tränaren Petri Salmela.

På borte långsidan gick Maybach W.F. i närkamp med ledaren men fick ge sig i slutet på sista kurvan. Då gick Idomenio Sisu undan till en enkel seger på tiden 13,0/2140a även om Ulf Ohlsson fick jaga på en del över upploppet.

– Han är i grund och botten väldigt flegmatisk och lat så han gör det han behöver. Men det är ännu värre hemma i träning för där kan kallbloden springa om honom ibland, säger Salmela och skrattar.

Varit en snackhäst

Idomenio Sisu har hela tiden varit en snackhäst i stall Petri Salmela och var ju bland annat fyra i E3-finalen på Färjestad där Felix Orlando segrade.

– Jag brukar inte tänka tillbaka så mycket på lopp och säga “om vi hade gjort så”. Men just i det här fallet så ångrade vi förstås oss att vi tog spår ett i finalen efter hans fantastiska insats i uttagningsloppet. Jag tror att vi hade vunnit den där finalen även från dödens för så bra kändes han. Nu satt vi stället fast med allt sparat.

Under hösten strulade det för Idomenio Sisu som gjorde årets sista start i oktober.

– Han blev sjuk och vi fick stryka honom från det sista loppet på grund av halsinfektion. Sedan har han också haft karledsinflammation. Ja, det har strulat en del men de senaste månaderna har han känts oerhört fin, säger Peter Salmela och drömmar finns förstås.

– Det är klart att man drömmer även om man vet att säsongen är lång. Det finns många fina lopp att vara med i men jag har inte lagt upp matchningen. Derbyt finns förstås där i bakhuvudet också.

V64-omgången denna fredag delades mellan Umåker och Romme och på dalabanan hade sjuåriga Quarcia (Quarcio du Chene) ren uppvisning. Tomas Pettersson styrde henne till ledningen omgående och där blev ekipaget kvar hela loppet. Quarcia avslutade sista halvvarvet i 9-tempo och segermargnanel till tvåan Carry Cash blev nästan fyra längder.

– Det blev ju väldigt tacksamt lopp för henne. Hon fick ju varva på 19,5, sa en glad tränare Roger Forslund till ATG Live.

Forslund berättade också att han blickar mot Frankrike i höst med sitt fina sto.

 

ANNONS