Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ikaros di Quattro ledde hela vägen på Åby

Hans Crebas och Ikaros di Quattro spårade hela vägen på Åbytravet. Valacken noterades för första segern på drygt ett år.

(TV: Bilder från ATG.)

Publicerad:
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Ikaros di Quattro och Hans Crebas vid segern i Kalmar i fjol. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

För ett drygt år sedan vann Hans Crebas och Ikaros di Quattro (e. Timoko) i Kalmar. På torsdagen tog den numera sexårige valacken första segern sedan dess. På Åbytravet prickade Crebas perfekt från innerspåret i volten och kunde öppna första 500 meterna efter 1.17,9.

Efter det skärpte ekipaget tempot successivt – och konkurrenterna var aldrig nära att gå i reell närkamp. Ikaros di Quattro vann på 1.15,0/2140 meter och vann före Ivory di Quattro och Magic Happens.

– Det var jätteroligt. Hästen har varit på gång. Han var fyra senast och spurtade bra. Idag tänkte jag släppa till den från tillägg som var först fram, men det var aldrig någon som kom fram samtidigt som jag kunde köra ganska sakta. Då tänkte jag att det bara var att gasa sista varvet, sade Hans Crebas till Åbytravet.

Hans Crebas berättar att han fick upp segerförhoppningarna ordentligt 200 meter från mål.

– Jag har mycket respekt för Ivory di Quattro, men min häst är bra och jag hade tussarna kvar. Det kändes bra 200 meter från mål. Jag hoppas att kunna utveckla mitt stall ännu mer och få ett kanonår till.

Helt överlägsen var Christoffer Eriksson med egentränade Zlatan Knick (e. Going Kronos). På ett par steg hade ekipaget avgjort spetsstriden – och efter att ha öppnat första varvet på 1.14,9 gick man undan med många längders marginal ned till övriga.

Zlatan Knick vann närmast före Quite Special och K.B.Millanson och kom i mål på 1.12,9a/1640 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln