Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Immanuel K. tog första segern på amerikansk mark

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Immanuel K. tränades av Daniel Wäjersten i Sverige. Nu är han även en vinnare i USA och Pocono Downs. Det var på just den banan som pappa Sebastian K. travade 1.07,7a/1609 meter år 2014. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Immanuel K. sprang in över en miljon kronor på svensk mark.
Under nattens tävlingar på Pocono Downs tog han sin första seger i Åke Svanstedts regi.

Publicerad:

Immanuel K. (e. Sebastian K.) tog enkelt hand om ledningen i tävlingskvällens första lopp. Därifrån var det ingen som kom i närheten av den femårige valacken som gick undan till seger på 1.10,0a/1609 med tränaren Åke Svanstedt i sulkyn. Förstapriset var 6.250 dollar.

I Sverige tränades Immanuel K. av Daniel Wäjersten och som treåring var han finalist i både E3 och Breeders Crown. I november 2022 flyttades han över Atlanten och detta var tredje starten på amerikansk mark.

Åke Svanstedt tog ytterligare en seger, det tillsammans med treåriga stoet Bond (e. Southwind Frank) som startade i Pennsylvania All Stars med 15.000 dollar till vinnaren. 

Som tvååring vann hon flera större finaler och sprang in nästan 600.000 dollar. Nu var det årsdebut och trots ett åttondespår blev det tidig ledning. Där stannade hon in i mål och tiden blev 1.10,0a/1609 meter.

Varsin seger för Wallin och Melander

Lucas Wallin fick se Walner-sonen Double Dippin leda runt om på 1.11,7a/1609 meter. Förstapriset var 6.000 dollar och det var treåringens första seger i sjätte starten. Matt Kakaley satt i sulkyn.

Även Jenny Melander fick med sig en triumf från Pocono Downs. Efter en resa i rygg ledaren spurtade Selena Deo (e. Trixton) till seger med Matt Kakaley. Det var hästens första seger i nionde starten och även här var förstapriset 6.000 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikeln