Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Indy Rock starkast i V75-inledningen

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Indy Rock och Örjan Kihlström (arkivbild) blev svaret i det inledande långloppet på V75. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

V75-omgången på Bjerke är igång och det var Daniel Redén-tränade Indy Rock som inledde med en imponerande slutspurt för Örjan Kihlström i långloppet.
– Det känns kul det här, hästen var värd den här segern, säger Daniel Redén till Kanal 75.

Publicerad:

Sexårige Indy Rock (e. Readly Express) har haft en lite tuff inledning på 2024 och inte fått resultaten med sig. Nu backade Daniel Redén bandet och tog ut honom från 40 meters tillägg över drygt tre varv och då kom också första segern. Örjan Kihlström gick på 800 kvar från femte par utvändigt och fick också rygg på Max Eagle F.T. genom slutsvängen. Örjan satt sedan bara och måttade in vinsten på 1.13,5/3180 meter. Förstapriset var 150.000 norska kronor.

– Jag trodde det skulle bli jobbigt mitt på bortre långsidan men sedan såg det fantastiskt ut. Det är en jäkla fin häst, säger Daniel Redén till Kanal 75.

Kall Magnus

I V75-2 var det bara 50.000 kronor till vinnaren och den summan lade Kim Pedersen-tränade Kind Of Steel (e. Love You) beslag på för Magnus A Djuse. Detta efter bra långspurt från tredje par utvändigt. Men Magnus själv var tveksam till om man var före The Way I Talk Ås över mållinjen.

– Blev vi tvåa? Jag är inte säker på att det räckte till seger, man såg inte så mycket. Nu känner jag mig väldigt kall eftersom det kom en sådan väldig regnskur under loppet. Tur att jag har ombyte med mig, säger Magnus A Djuse till Kanal 75.

Fartfest

I ett sprinterlopp (V75-3) blev det rejäl fart. Alessandro Gocciadoro lät Jimmy Ferro B.R. (e. Love You) springa på framme i ledningen, många längder före övriga. Första 500 gick efter 1.06,1 och det inledande varvet på 1.08,0. Ändå räckte det hela vägen, även om det var ganska nära galopp mitt på upploppet. Segertiden stannade vid 1.10,0a/1609 meter och förstapriset var 200.000 norska kronor.

– Han blev lite väl het där framme men gjorde det bra, summerar Alessandro Gocciadoro för Kanal 75.

I finalen av Summer Meeting Oslo (V75-5) blev det seger för Frode Hamre bakom fyraårige Extreme Point (e. Espoir Prestance). Ekipaget spurtade starkt från fjärde par utvändigt.

– En fyraåring under stark utveckling, säger Frode Hamre till Kanal 75.

Förstapriset var 100.000 norska kronor medan segertiden stannade vid 1.12,8a/2100 meter.

I Europamatchen för fyraåringar (lopp 4) fick vi se en överlägsen vinnare i Alessandro Gocciadoro och stoet Ete Jet (e. Maharajah). Den här helsystern till Bengurion Jet fick en bra resa i andra par utvändigt och övriga såg ut att stå still när ”gul kusk” attackerade 700 från mål. Förstapriset var 200.000 norska kronor.

– Det är en bra häst men jag är ändå lite överraskad, säger Alessandro Gocciadoro till Kanal 75.

I monteloppet blev det en liten överraskning när Christina A Hande avgjorde från vinnarhålet med Christoffer Eriksson-tränade Zlatan Knick (e. Going Kronos). Segertiden blev 1.11,5a/1609 meter och förstapriset var 60.000 norska kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln