Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Infinitus vann från spets på Axevalla

Han vann i regidebuten för André Eklundh och har sedan mest varit tvåa och trea.
Under tisdagskvällen var Infinitus tillbaka i segertagen.

Publicerad:

(TV: Bilder från ATG)

Lopp åtta (V64-5) var för hästar som hade tjänat upp till 1,6 miljoner kronor. Spetsstriden stod mellan Infinitus (e. Infinitif) och Astronascente Zac. Den förstnämnda tog hand om ledningen. 

André Eklundh dämpade tempot i ledningen och de kom till varvet efter 1.15,7. Med ett varv till mål kom A Good Point upp på utsidan och då blev det bättre fart på tillställningen. Infinitus utmanades av denne över upploppet men höll undan till seger. Tiden blev 1.13,6a/2.140 meter.

– Han har inte öppnat så här någon gång. Spår fem är nog perfekt för att kunna ha lite fart med sig ur svängen. I dag var han reglerbar, inte laddad utan avslappnad. Normalt brukar han vara lite peppad bakom bilen och då knyter det sig. Nu gick han iväg jättefint utan att jag begärde någonting. Om det fortsätter så här kommer han ha stor nytta av det, sade André Eklundh i vinnarcirkeln.

“Tog fram en fin löpskalle”

Kusken beskrev känslan över upploppet.

– Jag fick inte riktigt det svaret som jag hoppades på. Det gick fort från att Kevin (Oscarsson, reds anm) kom fram, sen var det full fart. Han sprang så fort han kunde upploppet ner och tog fram en fin löpskalle och svarade ut de andra på ett bra sätt. 

Eklundh fick frågan vad som väntar framöver för åttaårige Infinitus.

– Det är bara att försöka hålla honom på gott humör och fräsch och fin. Då kan vi säkert vara med i några silver-försök och varva det med lite enklare lopp.

Infinitus har startat flitigt under sin karriär. Detta var 17:e segern i 93:e starten. Han har tjänat drygt 1.4 miljoner kronor och kom till André Eklundh från Joakim Lövgren i början av året.

Samtliga resultat från Axevallas tävlingar hittar du i Travrondens tävlingscenter.

ANNONS

Ämnen i artikeln