Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Inga besvär för Lundberg i norr

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Petter Lundberg. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Bodentravet arrangerade sin näst största tävlingsdag under året.
Hemvändaren Petter Lundberg slog till med en fin triumf.

Publicerad:

Petter Lundberg, med rötter i just Boden men numera hemmahörande på Solvalla, hade säkerligen sett fram emot att komma ”hem” till norr igen. I långloppet med 100 000 kronor till vinnaren, vilket samtliga V86-lopp hade som lägstanivå!,  hade han satt Inge B.Svärlig (e. Zola Boko) i riktigt fint slag – och besvärligt blev det inte heller. Ove A Lindqvist tryckte sig till ledningen med favoriten Moogie och Lundberg fick nöja med ryggen på denne.

“Otroligt att jag kan prata nu”

Som det så vackert heter blev det vinnarhålet. I slutsvängen kom luckan och femårige valacken avgjorde med lätthet till Petters glädje som bjöd på segergest. Segertiden blev 1.16,1/2 640 meter efter att de två första varven inte avverkats i särskilt hög fart. Inge B.Svärlig har nu fyra raka segrar och med tanke på att storasystern heter Inga B.Kymmer men hittills inte kommit till start är det passande att lillebror lever upp till sitt namn och uppfödaren Bengt-Erik Källsenius var på plats under Bodentravets tävlingar.

– Otroligt att jag kan prata just nu över huvud taget! Helt fantastiskt det här, särskilt när man varit med och dragit ut honom som föl. Sedan lämnade jag över honom till min goda vän Petter. Han har lovat ett staket och nu har vi fyra segrar på rad, så det är nära, sade han till Kanal 75.

Lundberg fick även med sig en andraplats med Twice Kronos i STL-försöket, men han kunde inte riktigt haka på vinnande Got To Dash (e. Ken Warkentin) som fick bestämma tempot helt efter eget behag i ledningen.

Kusligt tight foto

Hade Hästgalan, som summerar de bästa två- och fyrbenta för året, även haft i uppdrag att utnämna årets målfoto skulle nog den andra V86-avdelningen ligga väldigt bra till. Kallblod handlade det om och Torpa Pål snabbstartade från sitt tillägg tillsammans med Micael Melander och kördes till ledningen, någon snabb start blev det inte för storfavoriten Nordby Elde som därför behövde dra tåget i tredjespår under slutrundan. Där bakom tassade Guli Major (e. Bork Odin) med och Anne-Mari Fjällströms häst som ut att gå mot en säker seger i början av upploppet men invändiga ekipage svarade tappert hela vägen in. När mållinjen passerades var det fyra i bredd där det bara centimetrar skilde dem åt. Målfotot visade dock att Krister Söderholm rattat in femåringen till tredje raka segern. 

I omgångens andra kallblodslopp blev det en klassisk Ove A Lindqvist-triumf: bakom Ove Eriksson-tränade Oddsy (e. Moe Odin) höll han upp ledningen från innerspåret i volten och gungade sedan upploppet ned för att hålla undan med säker marginal. Noterbart är att åttaåriga stoet endast gjort 22 starter. Sju segrar har det hittills blivit.

Odramatiskt för Antonio

Snabbloppet såg en gigantisk favorit i grållen Antonio Tabac (e. Crazed) som inte kunde hålla ut finsktränade katapulten Workout Wonder, men Magnus A Djuse släppte ifrån sig ledningen och när hypersnabbe Antonio Tabac fick varva på mycket långsamma 1.15 var det förstås omöjligt uppdrag för konkurrenterna även om Workout Wonder försökte när luckan kom. Via drygt 1.11 sista varvet höll Jörgen Westholms hingst, för kvällen körd av Mika Forss, undan med lätthet och vann på 1.13,2/2 140 meter autostart. 

Tredje raka galoppen

Tungt favoritfall blev det i den inledande avdelningen då Van Gogh Z.S. – spelad till 1,80 – hamnade sist från start och galopperade sedan på bortre långsidan.
– Jättesvårt att säga vad galoppen berodde på, det såg inte ut att flyta helt hundra och vi får kolla upp honom, sade Oskar Florhed, försteman på Robert Berghs filial i Sundsvall.

I stället blev det spets och slut för Jakob Croons åttaårige Kiss Francais-avkomma Pikachu Face som stod pall trots en tuff öppning och att han inte startat på flera månader.
– Han brukar gå bra efter vila men det känns ändå lite chansartat. Kim Eriksson var väldigt nöjd med honom, sade Croon till Kanal 75.

ANNONS

Ämnen i artikelnANNONS