Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ingo slog knock i Paris

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Christoffer Eriksson-tränade Ingo spurtade till säker seger i eftermiddag på Vincennes. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Christoffer Eriksson kunde i eftermiddag glädja sig över sin första tränarseger på fransk mark sedan juli 2018 och den kom med sexårige Ingo.

Publicerad:

Det var Gabriele Gelormini som fick förtroendet i sulkyn bakom 18-oddsaren Ingo (e. Infinitif) och inledde i fjärde par utvändigt. Efter lite positionsändringar kom ekipaget fram som tvåa i andraspår inför slutkurvan och över upploppet på Vincennes bet det sedan fint. Segern togs enkelt på 1.14,7/2850 meter och förstapriset var 19.350 euro. Det handlade om Ingos femte start i Frankrike och på Vincennes. Sedan tidigare hade han som bäst två tredjeplaceringar. För Christoffer Eriksson var det här första tränarsegern i Frankrike sedan juli 2018, då Unity Knick vann i Pornichet. Däremot har han aldrig tidigare vunnit som tränare på Vincennes.

Conrad Lugauer var själv på plats och lotsade Nero Maximus till en tredjeplats i samma lopp från tredje-fjärde-femte par invändigt. Här blev belöningen 6.020 euro. Robert Bergh-tränade Pinto Bob kördes offensivt av Alexandre Abrivard, men såg ut att ha en hel del sparat i ledarryggen mitt på upploppet. Det blev en sen lucka, men hästen galopperade över mål som tvåa och diskades.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln