Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jacoby Keeper fortsätter att övertyga

Efter en strulig start på karriären har Jacoby Keeper hittat rätt. På torsdagen förbättrade fyraåringen sitt facit som nu lyder tre segrar och tre andraplatser på de sex senaste starterna.
– Allt har fallit på plats, säger tränaren Leif Witasp.

Publicerad:

Torsdagens fyraåringslopp på Bergsåker samlade endast fem hästar bakom bilen. Ändå blev det en sevärd historia där Jacoby Keeper (e. Conway Hall) och utvändige Chestnut Bojje duellerade under slutrundan.

Segern gick till Jacoby Keeper som höll undan med en halv längd – med en lugn tränare i sulkyn.

– Jag behövde inte göra någonting på upploppet. Vi fick överta ledningen och bestämma farten, så det var utan problem, säger Leif Witasp.

– Det var nästan som en isbana i kväll, men det bet bra för honom redan värmningen. Han passade på underlaget.

Inledningen på Jacoby Keepers resultatrad är ingen rolig läsning, men på de sex senaste starterna har han tre segrar och tre andraplatser.

– Förr hittade han bara på hyss, nu är han helt okomplicerad. När han började att tävla var han allmänt harig och felade för minsta lilla. Sedan kastrerade vi honom. Det tog någon snart, sedan föll allt på plats, säger Witasp.

Jacoby Keeper är född i USA, men anmäld till Kungapokalen, Sprintermästaren och Breeders Crown.

– Vi får se vad vi kan mäta in honom i för klass. Det får tiden utvisa, men målsättningen finns där.

Hur ser planerna ut för den närmaste tiden?
– Han startar på Solvalla redan på onsdag. Det var så få hästar anmälda, så vi går ut där. Sedan ska vi träna. Vi har fått snö hemma.

ANNONS


Taggar i artikeln