Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jätteskräll av Hagoort i Treåringseliten

Håkan Wallner Memorial, Treåringseliten tillika finalen av Breeders Course, har de senaste åren lockat med en miljon kronor i förstapris. I år gick segern till en holländsk häst som tog karriärens första vinst.

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Micha Brouwer och Love You Too levererade största skrällen hittills under elitloppshelgen. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

(TV: Bilder från ATG)

Paul Hagoort har varit en flitig gäst i Sverige. Med topphästar som Tiger Woods As, Robert Bi, Mister F.Daag med flera har han gjort sig ett starkt namn i Traveuropa. Nu kom ytterligare en miljonseger. Det såg tufft ut på förhand för Love You Too, som inte vunnit ett lopp i karriären på fyra starter. Men väl i loppet visade Love You-avkomman sig bara bäst för körande Micha Brouwer.

Efter resa i andra utvändigt kom luckan som på beställning i sista sväng. Greppet om ledande Okira Bo kopplades direkt och därefter gick Love You Too undan till mycket säker vinst på 1.12,9a/2140 meter.

– Hästen gick barfota runt om för första gången i dag och har utvecklats för varje start. Det här betyder väldigt mycket för mig, det är otroligt roligt, säger Micha Brouwer.

Micha Brouwer är 21 år gammal och har varit en del av team Paul Hagoort i Holland under en period. Enligt holländska förbundets hemsida har han kört närmare 600 lopp och vunnit drygt 80 av dessa.

– Jag har jobbat hos Paul Hagoort i ett drygt år och har fått väldigt fina chanser, vilket jag är tacksam över. Min familj håller själva på med trav, så man har blivit influerad. Att vinna på Solvalla under elitloppshelgen, i ett så här pass stort lopp, det värmer en ung kille som mig. Det känns kanonbra.

"Resan hem kommer gå väldigt lätt"

Love You Too är undan Adena Boko som tävlade framgångsrikt för Stig H Johansson under sin karriär. Hon var bland annat med i en Breeders Crown-final som treåring och tjänade nästan en miljon svenska kronor på tävlingsbanan. Hon har förutom Love You Too lämnat två andra riktigt fina hästar hos Paul Hagoort i sexårige Innovation Love och fyraårige Kilimanjaro. Mamman Adena Boko är halvsyster med Welat Boko som lämnat Evin Boko och Hevin Boko, dessutom är hon halvsyster med en viss Big Blue Kitten som förärades med epitetet elitsto i och med nedärvningen av avelshingstarna Yarrah Boko och Zola Boko samt Aristocat Boko.

– Familjen har många fina hästar i stallet och Love You Too verkar inte vara något undantag. Resan hem till Holland kommer gå väldigt lätt nu.

ANNONS

Ämnen i artikeln