Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jensens kväll i Skive igen

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Flemming Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

När det kördes V75 i Skive för två år sedan vann Flemming Jensen fem avdelningar. I kväll blev det fyra segrar inom spelformen och en utanför.
– Jag är jättenöjd, säger “Isemanden” till Kanal 75.

Publicerad:

Flemming Jensens kavalkad började i den tredje avdelningen, ett tilläggslopp för ston. När de tre andra betrodda hästarna galopperade låg vägen öppen för svenskfödda Shallow (e. Dominion Beach) som kopplade grepp på sista bortre långsidan. Segern var hennes femte i år.

– Det blev odramatiskt. Nu får hon ett uppehåll. Hon har väldigt friska ben men har varit i gång hela året, säger Jensen till Kanal 75.

I loppet efter körde han invändigt med Hans Reerstrup (e. Michael’s Turn). Jensen hittade ut när fältet splittrades in i sista sväng och med fritt fram spurtade fyraåringen hem sin fjärde seger för året.

Even Steven tillbaka i vinnarcirkeln

Sisådär 20 minuter senare var det dags igen. Då med Even Steven som kom från en slätstruken insats på Åby, men som nu var överlägsen i kvällens stayerlopp. Sjuåringen vann för fjärde gången i år och har haft sin bästa säsong hittills med över 300.000 danska kronor i prispengar. 

– Han var tillbaka i gammalt gott slag. Han har mött bättre hästar tidigare och i dag fick han ett ganska bra lopp, säger Jensen till Kanal 75.

“Isemanden” satte sedan punkt för tävlingarna med High Five (e. Quite Easy U.S.). Fyraåringen hade bekymmer med bankroppen men var bara bäst trots ett tung resa i tredjespår.

– Jag fick hålla i honom lite. De snäva kurvorna var inget plus, men han har skalle och hjälper sig själv så mycket han kan, berömmer Jensen som även vann kvällens första lopp, utanför V75-spelet, med svenskfödda Edienne (e. Uncle Lasse).

Segrar för Westergaard

Förra veckan dömdes Bo Westergaard till två och ett halvt års avstängning för dopingbrott. Efter att ha överklagat domen får Westergaard tävla vidare och i kväll hade han 17 hästar till start i Skive, varav 14 inom V75-spelet. 

Det blev två segrar för honom och de togs med Get A Wish (e. Wishing Stone) och Grumbazz Kini (e. Great Challenger) som båda rundade till ledning via tredjespår i första sväng.

ANNONS

Ämnen i artikeln