Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jessika Sidbäck bjöd på segergest

Tredje segern sedan flytten till Jessika Sidbäck. 
Och Google Sisu har förutsättningar för fler, berättar tränaren.

Publicerad:
Foto: MATILDA ÖHRMAN / TR BILD
Jessika Sidbäck 2018. Foto: MATILDA ÖHRMAN / TR BILD

Efter ett lopp i kön och sedan draghjälp i tredjespår blev det ett upplopp helt i Jessika Sidbäcks smak. Google Sisu (e. Even Better Odds) spurtade starkast och tog sig förbi ledande Bill Gates i god tid. Då kunde tränaren och kusken höja vänsterbenet i skyn långt innan mållinjen kom.

– Det var ren glädje och lycka över att Google Sisu presterade på topp. Det betyder så mycket. Jag tänker inte ens på när jag gör det, det bara kommer. Vi jobbar stenhårt med långa dagar och då är det så skönt när en häst som man både äger och tränar presterar så bra. Segergesten är inget jag tänker på – det är bara lycka, säger Sidbäck.

Hennes femåring var klar favorit innan loppet och han vann på 1.16,2/2160 meter.

– Jag var ganska inställd på att det var en bra chans. Motståndet var bra, men klart jag trodde på min egen häst.

Det är kanske inte så konstigt. Google Sisu kom till Sidbäcks stall i januari förra året. Sedan dess har han hunnit vinna tre lopp och sprungit in över 225 500 kronor på elva starter för sin nya tränare.

– Det är rätt fantastiskt att han bara presterat så. Jag tänkte inte så mycket på hur mycket pengar han skulle kunna tjäna, men jag kände ganska tidigt att det fanns kapacitet i honom. Det sa även Elisabeth Lundholm som hade honom tidigare. Hon berättade att hon tyckte det var en fantastiskt fin travare. Så jag trodde att han skulle prestera bra.

“Helt okörd”

Faktum är att han redan har hunnit visa upp sig på V75 två gånger om. Först en andraplats bakom Galba Ringeat i regidebuten i april. Sedan en bronspeng i Amatör-SM på Åby i oktober.

– Det är en V75-häst, det tycker jag. Han är stark, rejäl och oöm.

Var befinner han sig i sin utveckling?
– Jag vet att det finns väldigt mycket kvar. Han går med fast bomull och öppet huvudlag så det finns växlar kvar. Ändå avslutade han väl runt 1.10,5 sista 500 på den banan.

Vad händer framöver?
– Vi får öppna propphäftet först. Det är ett lopp i taget som gäller. Våra fyrbenta bestämmer.

ANNONS

Ämnen i artikeln