Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Johan Karnevi vann med Cash And Carry

Foto: ATG
Johan Karnevi och Cash And Carry vann säkert. Foto: ATG

Förra veckan fick Johan Karnevi sex veckors avstängning för vårdslös körning och felaktig drivning.
Innan den trädde i kraft hoppade han upp i sulkyn och vann med favoriten Cash And Carry i Mantorp.

Publicerad:

Straffen delades ut efter K30-lopp på Axevalla förra veckan och efteråt sa kusken att han skulle fundera på om han skulle fortsätta köra travlopp. Första avstängningen gäller från och med 30 november. 

Trots det var det aldrig aktuellt att avstå styrningen bakom Cash And Carry.

– Nej, så var det aldrig. Det har varit mycket funderingar och tankar sista dagarna. Men farsan har varit så lugn hela dagen i dag så jag kände att det här skulle gå bra. Efter värmningen var jag också ganska lugnt. Jag har läst vad som skrivits efter det som hände förra veckan och det är som en del skriver: Det är mänskligt att fela. Den som säger något annat är snett på det, säger Johan Karnevi en timme efter målgång.

Den här gången gick loppet helt enligt plan.

– Jag pratade lite med Anders (Svanstedt, tränare) och vi var ganska överens om att jag satt bakom bästa hästen. Det handlade om att få iväg henne från start och hitta en vettig position.

Det blev tredje utvändigt och därifrån kunde kusken se invändige Rikard N Skoglund och utvändige Per Lennartsson göra upp i en utdragen spetsstrid tillsammans med Brenda Grif respektive Claire di Quattro. Den senare fick nöja sig med rygg på ledaren efter en öppning som klockades till 1.10,2/500 meter.

– När de rullade upp tog jag ett initiativ. Tanken var dödens men Rikard såg inte såg inte ut att vara intresserad av att svara ledningen och jag vet inte om han hade kunnat det ändå. Så jag fortsatte köra.

Blickar framåt

Då var övriga chanslösa. Segermarginalen skrevs till sex längder och klockan stannade 1.14,3a/2140 meter när det fyraåriga stoet tog karriärens sjätte seger i sin 14:e start.

– Jag upplevde att hon var mycket lugnare i värmningen i dag och det känns som att hon har hittat en nivå till nästan. Vi har siktat på årgångsfinalerna med henne och det kanske har varit lite för högt med facit i hand. Har vi tur har vi igen det nu.

Vad siktar ni på framöver?

– Nu ska vi nog kolla upp henne innan hon får en liten paus. Sedan får vi titta vidare. Hon har gått med skor senaste starterna utan att det gjort märkbar skillnad. Snart måste alla gå med skor. Det blir nog V75, något diamantstoförsök kanske.

Överväger du fortfarande att sluta köra lopp?

– Nej, och det är så klart lätt att säga efter en sådan här seger. Med lite distans och intryck av vad andra skriver så känns det ändå så. Det finns de som tycker att man är en pajas, men alla gör misstag någon gång. Jag försöker att ta åt mig av det som hände för att se till att det inte händer igen.

V64-spelet avslutades med att Cash And Carrys tränare Anders Svanstedt styrde Starbec's A.to Z. till seger. 

Fullständiga resultat från tävlingskvällen i Mantorp finns på Travrondens tävlingsplattform.

ANNONS

Ämnen i artikeln