Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Johnny Takter vann två lopp

Kuskikonens comeback slutade med två segrar på tre uppsittningar.
Den andra togs med knapp marginal tillsammans med Suarez.

(TV: Bilder från ATG.)

Publicerad:
Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Johnny Takter (arkivbild). Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Redan i lopp ett visade Johnny Takter upp sig med en överlägsen seger tillsammans med Ola Samulesson-tränade Zinfandel (e. Zola Boko). När V64-spelet skulle inledas var det Robert Bergh-tränade Suarez (e. Love You) som fick Takter i sulkyn.

Ekipaget tog han om ledningen från innerspår och stannade där hela vägen in i mål. Men när linjen kom stred M.T.Oscar tappert på utsidan och tillslut var det bara ett huvud som skiljde hästarna åt. Suarez vann på 1.15,1a/2640 meter och tog sjätte segern sedan flytten till Robert Bergh.

Efteråt intervjuades Takter i ATG Live.

– Det var skönt, det satt hårt inne, sade Takter i ATG Live. 

Kusken summerade comebacken så här:

– De tre hästarna jag har kört i dag har varit väldigt trevliga hästar. Det har känts bra hela vägen. Som vanligt så saknar vi publiken lite. Jag har ju inte kört utan publik tidigare.Om vi lämnar det åt sidan så var det fantastisk bana på Jägersro i dag. Hästarna springer fantastiskt på banan och mina hästar har känts fina i dag.

I loppet därpå spurtade Bistro Oak (e. Maharajah) till seger tillsammans med Simon Helm efter en upploppsduell med Sebbe Cee och Markus Waldmüller.

Galopper i striden

Mer upploppsdramatik blev det i den tredje V64-avdelningen. Isabell Eriksson och Start Leonardo såg ut att vara påväg förbi Conrad Lugauer och Ferrari Sisu på upploppet innan ekipagen krokade ihop. Båda hästarna galopperade och istället gick segern till Hanna Lähdekorpis Quite Special (e. Quite Easy U.S.)

Redan i loppet efter tog stall Lövgren revansch när Bernado Grasso styrde treårige Staro Peanut (e. Royalty For Life) till seger.

Det var upp och ner för Peter Untersteiner i de två avslutande avdelningarna. Först blev det seger med Miriam Håleryd (e. Zola Boko) innan han i loppet därpå blev utkörd efter att ha orsakat omstarter med High Roller Sox. När starten väl gick i väg var det Steen Juul-tränade Black Mission (e. Manofmanymissions) som spurtade bäst längst ut i banan. Thomas Uhrberg skötte styrningen.

ANNONS

Ämnen i artikeln