Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jörgen S Eriksson skrällde med Lilian Young

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Jörgen S Eriksson skrällde från spets med Lilian Young. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

De treåriga stona var först ut i Breeders Crown-semifinalerna på Solvalla. Här får ni veta allt om de tre försöken (lopp 1, lopp 4 och lopp 11, V75-6).

Publicerad:

Breeders Crown-semifinal 1, treåriga ston (lopp 1):

Jörgen S Eriksson tog ledningen bakom egentränade Lilian Young (e. Maharajah) och fick öppna första 500 efter 1.11,0. Han ströp tempot till 1.14,3 det inledande varvet och kunde hålla undan på säkert sätt på 1.13,6a/2140 meter.

– Jag kunde inte drömma om att vi skulle kunna komma till spets, men hon kom rätt i steget från början. Jag var trea i Breeders Crown-finalen förra året med Dollar Doc, så hoppas minst på något liknande den här gången, sade Jörgen S Eriksson i vinnarcirkeln.

Johan Untersteiner fick en resa i dödens/andra ytter med egentränade Stens Retention, som spurtade bra som tvåa. Trea slutade Aurelia Express från vinnarhålet med krafter sparade. Vidare till finalen gick även fyran Lawina från dödens för Claes Sjöström.

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
O'Mara Zon. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Breeders Crown-semifinal 2, treåriga ston (lopp 4):

O'mara Zon (e. Maharajah) är tillbaka i vinnarcirkeln. I sin Breeders Crown-uttagning hittade Daniel Wäjersten till ledningen med sin häst för att sedan överlåta kommandot till Olivia Coger upp till första halvvarvspasseringen.

På upploppet uppenbarade sig luckan för O'mara Zon som störtdök till seger på 1.13,2a/2140 meter.

– Jag är väldigt nöjd. Hon var mer i balans i dag jämfört med senast och vi kunde släppa till en bra rygg. När luckan kom hade jag räknat in en andraplats men hon är väldigt kvick i benen. Hon har allt som en bra häst ska ha, säger Daniel Wäjersten i vinnarcirkeln.

Andraplatsen gick till Mattias Djuses Kayla Westwood efter en stark avslutning. Till finalen kvalificerade sig även Fredrik Perssons Olivia Coger och Stefan Melanders Jewilla.

 

Foto: TR BILD
Jorma Kontio fick luckan från vinnarhålet bakom skrällen Jennifer Sisu och vann enkelt. Foto: TR BILD

Breeders Crown-semifinal 3 (lopp 11, V75-6):

Det såg länge bra ut för Jörgen Westholms favorit Queen Belina när hon fick överta ledningen från Timo Nurmos-tränade Jennifer Sisu (e. Propulsion) ut på första bortre långidan. Efter 1.11.0 första 500 blev det 1.13,3 det inledande varvet. Inne på upploppet var det bara vinnarhålets Jennifer Sisu som kunde hota och hon avgjorde också enkelt efter att ha fått luckan i god tid.

– Det kändes som att Queen Belina var en bra rygg att släppa till och att vi då skulle ha en bra finalchans. Nu blev det ännu bättre och hästen var både snabb från start och stark till slut, sade Jorma Kontio i vinnarcirkeln.

Jest galoppertade kort efter start för Erik Adielsson, men reparerade sedan detta på ett starkt sätt som trea efter invändig resa. Med till final gick även fjärdeplacerade oaksvinnaren Bonneville W.I. från dödens.

ANNONS

Ämnen i artikeln