Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jorma Kontio tog trippel

Jorma Kontio var på hugget när Bollnästravet körde kvällstävlingar denna tisdag.

Publicerad:

Det var finnländaren som kom att vara huvudperson i Bollnäs under tisdagen. Han inledde segertåget genom att vinna med Henning Rustad-tränade Solöns Allica (e. Panne de Moteur) som tog karriärens tredje seger i sjunde starten. 

Det fyraåriga stoet var snabb från start, nådde ledningen, och väl i den positionen var det ingen som tog sig förbi. Hon vann på 1.14,5a/1640 meter.

Även om Solöns Allica svarade för en fin insats så stod den sig ändå slät gentemot den som Timo Nurmos Miss Imperatrice gjorde. Trots tuff öppning och hård press under vägen, hade treåringen tillräckligt med krafter kvar för att gå undan på mycket enkelt sätt. Segertiden blev nya rekordet 1.13,9a/2140 meter. En prestation som stoet mäktade med i sin blott tredje start!

– Hon är jättefin att köra. Jag tror det här kan vara en häst för de större loppen i höst, sade Jorma Kontio i vinnarcirkeln.

Miss Imperatrice är efter Mister J.P. som inlett smått fantastiskt i aveln. 14 svenskregistrerade avkommor har startat, nio har vunnit - och på 71 starter har det blivit 27 segrar. Miss Imperatrice ägs dessutom av Jean-Pierre Barjon, som även äger just Mister J.P.

Vann även med kallblod

Jorma Kontios tredje seger kom tillsammans med sexårige kallblodet Valle Hugo (e. Tekno Odin). Hästen som inledde karriären hos Öystein Tjomsland återfinns numera hos Jens Kristian Brenne - och karriärens 15:e seger kom nu, under Järvsöfaksveckan. 50.000 kronor var vinsten värd, en seger som togs på tiden 1.24,0a/2140 meter.

– Det kändes som att hästen kunde springa ett varv till, sade Kontio i vinnarcirkeln, halvt på skämt, halvt på allvar.

För att ta del av fullständiga resultat från kvällens tävlingar i Bollnäs - titta in i Travrondens Tävlingscenter.

Ytterligare ett kallblod imponerade

Jan-Olov Perssons Stjärnblomster har verkligen gått från klarhet till klarhet. Hästen som vann Derbystoet 2018 - och dessutom hunnit bli mamma - tog årets femte seger i Jenny R.G:s lopp.

Stoet vann på svenskt rekord så sent som 24 juli - och nu kom tredje raka segern. Det efter att ha spurtat förbi självaste Åsrud Vilja över upploppet. 

Segertiden skrevs till 1.23,3/2180 meter och vem som lär vara favorit till att vinna Sto-SM 11:e september på Bollnästravet bör vara tämligen självklart. 

Körde till seger under tisdagen gjorde Mats E Djuse.

ANNONS

Ämnen i artikeln