Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jos Verbeeck fällde Earl Simon i Nederländerna

Foto: Geert Koops
Jos Verbeeck är inte slut – kung i Holland. Foto: Geert Koops

Jarmo Niskanen-tränade Earl Simon var storfavorit att ta hem Grand Prix de Victoria Park, tillika första etappen av Tour Européen du Trotteur Francais i Wolvega, men föll tungt. Istället vann Jos Verbeeck för andra året i rad med Jean-Michel Bazire-tränade Feydeau Seven.

Publicerad:

Tour Européen du Trotteur Francais är en löpningsserie för franskfödda elithästar som nu inleddes på Victoria Park i Wolvega. Den kommer sedan att fortsätta med tävlingar i Avenches (Schweiz), Son Pardo (Mallorca), Gelsenkirchen (Tyskland) och avslutas sedan med en final i Mons (Belgien).

Jarmo Niskanen-tränade Earl Simon kom till start som jättefavorit och fick göra jobbet i dödspositionen för Franck Ouvrie. Det såg ganska bra ut i ingången till slutsvängen men på upploppet var det tomt i tanken (slutade femma). Istället kunde Jos Verbeeck, efter en smygresa i andra par utvändigt, avgöra tillsammans med Jean-Michel Bazire-tränade sjuåringen Feydeau Seven (e. Redeo Josselyn) på 1.13,0a/2600 meter. Förstapriset var 25.000 euro. Närmast bakom spurtade Paul Hagoort-tränade Hades de Vandel (e. Ganymede) starkt som tvåa från fjärde par utvändigt.

Feydeau Seven kvalade tidigare i år in till Prix d'Amérique via sin seger i Prix de Belgique. Men i Frankrikes största lopp slutade han oplacerad. Hästen har i år även vunnit Prix de Lille, men det här var första segern sedan Prix de Belgique i mitten av januari.

ANNONS

Ämnen i artikeln