Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kali Smart med ytterligare svenskt rekord

Adrian Kolgjinis Kali Smart är en rekordlöpare av rang. Faktum är att hon vid segern i Fyraåringseliten för ston sprang svenskt rekord för tredje gången de senaste sex starterna.

Publicerad:
Foto: TR BILD
Kali Smart. Foto: TR BILD

(TV: Bilder från ATG)

Kali Smart (e. Un Amour d’Haufor) fortsätter att gå från klarhet till klarhet. I Fyraåringseliten för ston tog hon en meriterande seger, detta trots att Adrian Kolgjinis adept inledde från spår åtta bakom bilen.

– Hon öppnade väldigt bra, men det är svårt att plocka längder från spår åtta. Vi hamnade i en bra position och sedan när det försvann två betrodda hästar framför oss i första sväng fick jag upp feelingen ordentligt, säger Adrian Kolgjini.

Kali Smart avgjorde enkelt till slut och kom i mål på 1.09,8a/1609 meter. Nytt svenskt rekord för utländska fyraåriga ston. Faktum är att det är hennes tredje svenska rekord i de senaste sex starterna.

– Hon är en fantastisk märr. Hon kom till oss från Nederländerna i början på förra sommaren och var en ganska liten och oansenlig häst. Men hon tränade på och utvecklades enormt. Vi kände ganska tidigt att hon är en årgångshäst, men hon är inte anmäld till några sådana lopp och därför får vi sikta på den här typen av lopp. Exempelvis Fyraåringseliten för ston och V75.

Utöver söndagens svenska rekord sprang Kali Smart två svenska rekord under slutet av fjolåret. 27 november sprang hon 1.13,6/2140 meter vilket var svenskt rekord för utlandsfödda treåriga ston.

Ett rekord hon putsade en månad senare när hon sprang 1.13,4/2140 meter på annandag jul.

Man hör tydligt att Adrian Kolgjini har höga tankar om Kali Smart.

– Det här var första stora delmålet för i år. Jag har inte hunnit kolla så mycket mer än så, men jag trodde på förhand idag att hon skulle kunna utmana Fifty Cent Piece med jämna förutsättningar. Så höga tankar har jag om min märr.

Akilles Face galopperade bort sig i finalen av Breeders Course. I övrigt har stall Kolgjini haft en framgångsrik helg på Solvalla.

– Det har gått mycket bra. Vi har kört in över en miljon kronor den här helgen och det hade kunnat vara ännu lite mer om vi haft lite mer flyt. Om Akilles hållit sig på benen till exempel. Alla våra hästar som travar levererar till max och gör fantastiska lopp. Känslan är att vi har bra flyt för dagen och det har fungerat bra under lång tid nu. Vi är väldigt rätt på det där hemma.

För Kali Smart var detta sjätte segern i den åttonde starten och förstapriset på 300.000 kronor gör att hon sprungit in 886. 325 kronor. Bakom vinnaren blev det ett andrapris för Beautiful Colibri medan Marion Fouty Bon slutade trea.

Fotnot: Det svenska rekordet som Kali Smart sprang denna söndag stod sig bara i drygt 45 minuter. Två lopp senare sprang nämligen Sister Sledge 1.09,1a/1609 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln