Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kallbloden tog revansch i Hot'n Cold

Det har blivit ett uppskattat lopp, Boko Stables Hot'n Cold, där kallblod möter varmblod. I fjol lyckades varmbloden ta in tilläggen på kallbloden - men i år visade sig tilläggen för tuffa att ta in.

Publicerad:

En rolig proposition får man lov att säga att Umåkers travbana lyckats få fram i Hot'n Cold. 400 meters tillägg över medeldistans skulle varmbloden Syoss, Rossi Palema och Dante Godiva ta in på kallbloden, men uppgiften blev övermäktig. Istället kom segern att gå till femårige Slotts Elden (e. Bork Odin), körd av Ingvar Nyberg och tränad av Gunilla Lindström. Det var Slotts Eldens fjärde seger i 20:e starten - och detta var den klart största så här långt. 75.000 kronor var vinsten värd.

Bäst av varmbloden gick det för Rossi Palema. Han slutade fyra för körande Mats E Djuse. När Slotts Elden vann på 1.26,5/2.160 meter räckte det inte för varmblodet att springa 1.13,5/2.560 meter. Gunilla Lindström är ingen duvunge när det kommer till att träna kallblod. För sex-sju år sedan hade hon framgångar tillsammans med Myllarfaks, ett kallblod som lade av 2017 med över 2,8 miljoner kronor intjänat.

I övrigt...
...visade sig vinterns montékung Assault (e. Weingartner) upp sig i ett montélopp med 30.000 kronor i förstapris. Daniel Wikbergs travare gick 1.13,4/2.140 meter, vilket ledde till klar seger, före montédebuterande Going For Gold Zaz. Red till seger, det gjorde Nathalie Edlund. Det var Assaults 22:a seger i karriären, varav 16 av vinsterna har tagits under sadel.

ANNONS

Ämnen i artikeln