Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Karat River bäst i årsdebuten

Förra året var Karat River trea i Breeders Crown-finalen bakom Francesco Zet och Sourire Frö. På tisdagen gjorde Johan Untersteiners häst första starten för året – det slutade med en överlägsen viktoria på Axevalla.

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Karat River vann årsdebuten på Axevalla. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

(TV: Bilder från ATG)

Från tredje ytter gick Johan Untersteiner och Karat River (e. Muscle Hill) på via tredjespår 700 meter från mål. Hade kopplade grepp om händelserna genom slutsvängen och över upploppet stegade han undan till en odiskutabel seger.

Karat River noterades för 10:e segern i den 16:e starten när han kom i mål på 1.14,4/2140 meter.

– Jag har siktat på det här loppet i en och en halv månad med honom och då är det klart att det är ett skönt att få ett kvitto på att vinterträningen fungerat. Jag ville inleda i ett lopp med voltstart och låta honom gå iväg i lugnt tempo. Det var inget snabbare tempo där framme men jag vet om att min häst är stark sista 700 meterna. Nu börjar vi i silverdivisionen efter det här. Jag tror att han har mycket kvar att hämta den här hästen. Det ska bli spännande att följa honom om han får hålla sig hel och frisk, säger Johan Untersteiner i segerintervjun på Axevalla.

2022 blev ett lyckosamt år för Karat Rivers del med en tredjeplats i finalen av Breeders Crown samt seger i Solvalla Grand Prix som de två största meriterna.

Johan Untersteiner hade en framgångsrik tävlingsdag med fyra segrar till stallet. Han lotsade även Boscha Diablo (e. Traders), Labyad Bros (e. Raja Mirchi) och All For Love (e. Father Patrick) först över linjen i sina respektive lopp.

ANNONS

Ämnen i artikeln