Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Karl överlägsen i årsdebuten

Foto: MICHAEL LISA/LISA PHOTO
Karl vid nattens årsdebut på Meadowlands. Foto: MICHAEL LISA/LISA PHOTO

Karl är tillbaka på banan. På lördagen var Nancy Takters stjärna överlägsen då han vann ett försök till New Jersey Sire Stakes på Meadowlands.

Publicerad:

Karl (e. Tactical Landing) övertygade stort under fjolåret. Innan säsongen var över blev han dollarmiljonär och utsågs till årets tvååring i USA. För drygt två veckor sedan kvalade han på 1.09,7a/1609 meter och under natten till söndagen gjorde Nancy Takters stjärna årsdebut.

I ett försök till New Jersey Sire Stakes var hästen ensam på banan. På upploppet lämnade han sina konkurrenter och kom hem på 1.10,5a/1609 meter. Förstapriset var 15.000 dollar och Yannick Gingras satt i sulkyn. Årets stora mål för Karl är Hambletonian i början av augusti.

Foto: MICHAEL LISA/LISA PHOTO
French Champagne (nummer fyra) spurtar till seger för Åke Svanstedt. Foto: MICHAEL LISA/LISA PHOTO

Åke Svanstedt vann ett motsvarande försök med stoet French Champagne (e. Muscle Hill). Hon kom in på upploppet i rygg på ledaren. Luckan uppenbarade sig mellan hästar och då sköt hon till och vann med en halv längd. 

Segertiden blev 1.11,1a/1609 meter. French Champagne hade en bra tvååringssäsong då hon vann fem lopp på tio starter. 

Svensk seger i Kanada

Det blev även en stor seger för svenskan Susanne Kerwood i Kanada. Från rygg ledaren spurtade det treåriga stoet R Liza (e. Muscle Mass) till seger i finalen av S.B.O.A. Stakes. 

Den samlade prissumman var 138.400 kanadensiska dollar. Jody Jamieson körde och tiden blev 1.10,4a/1609 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln