Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Karlstedts felfria mirakel

På förhand bedömde han galopprisken till 80 procent. Men Mirakel Håleryd skötte sig för Tommy Karlstedt inom V64-spelet, flyttat från Axevalla till Åby, och ståtar nu med två raka segrar.

Publicerad:
Foto: ALN / TR BILD
Tommy Karlstedt har nu två raka segrar med osäkre Mirakel Håleryd. Foto: ALN / TR BILD

Mirakel Håleryd (e. Zola Boko) kom till Tommy Karlstedts stall i maj förra året och han är själv med och äger femåringen sedan dess. Före kvällens start hade hästen galopperat i 12 av sina 23 starter, men vann senast ett enklare lopp på Axevalla. Nu blev det ytterligare en fullträff efter det att Karlstedt dragit i 1.15-tempo där framme i ledningen. Stefan Persson och Edmond försökte utmana till slut via open stretch, men Karlstedt höll undan och framför allt körde han felfritt hela vägen.

– Det blev lite rulligt sista biten och jag trodde att Stefan Persson skulle slå oss via open stretch. Men det kändes som att Mirakel Håleryd svarade och nu känns det skönt med två raka vinster, kommenterade Karlstedt, som anmält hästen igen redan till torsdagens tävlingar på Åby.

– Men där ska han inte starta. Jag dubbelanmälde mest bara för att jag trodde att Axevallas tävlingar i dag skulle bli inställda. Men nu flyttades dessa istället. Mirakel Håleryd hängde även lite på högertöm till slut den här gången och var inte lika harmonisk som vid segern på Axevalla. Så nu blir det ett uppehåll för honom.

För Tommy Karlstedt är inte det här med tävling det som han prioriterar som mest för dagen.

– Nej, jag titulerar mig unghästtränare numera. Vi kör in och tränar upp unghästar och lämnar sedan ifrån oss dessa till andra tränare för att plocka in nya. Jag har duktig personal och det känns bara bra. Samtidigt är det också kul att ha några egna hästar tillsammans med kompisar som kan tävla lite.

Den mest imponerande vinnaren inom V64-spelet på Åby var annars Thomas Dalborg-tränade Cambria (e. Timoko) i V64-avslutningen. Här hamnade Dalborg sist inledningsvis, men gjorde en kupp mitt i loppet och körde sig hastigt till spets 1150 meter från mål. Väl där framme blev det enkelt närmast före stallkamraten och favoriten Incredible Wine. Med tanke på att Cambria inte hade startat sedan december 2019 stack den här insatsen ut rejält.

I V64-inledningen var det bara sju hästar kvar efter tre strykningar. Kevin Oscarsson och Görel Engström-tränade Miss Pastis (e. One Too Many) höll upp ledningen i strid mot Apple Rose och efter 1.13,2 första 500 fick man strypa tempot till 1.14,2 det inledande varvet. Det såg klart ut i utgången av sista kurvan, men krafterna tröt sista biten och det kom hästar både invändigt och utvändigt. Men Miss Pastis höll ändå undan säkert på 1.13,5/1640 meter. Det här var årets första seger i fjärde försöket för det sexåriga stoet.

Eric Martinsson-tränade fyraåringen Dats Pepito (e. Panne e Moteur) kom till start i V64-2 som segerlös efter nio starter. Den här gången imponerade dock hästen från dödens för Stefan Persson. Ekipaget tackade för sig i slutsvängen och bara lämnade de övriga. Detta lovade mera även om loppet inte höll speciellt hög kvalité. Segertiden stannade vid 1.16,2a/2140 meter. Både mor och mormor var ostartade, men i nästa led finns elitstoet Trapped, som bland annat lämnade Marshland.

I ett stolopp (V64-3) gjordes Heavy Sounds femårige helsyster, Posh Shopping, till stor favorit. När hon galopperade i dödspositionen för Peter Untersteiner i slutsvängen blev det dock istället en stenhård duell mellan ledande Hera Sisu och Golden Evasion (e. Up And Quick). Den sistnämnde kunde till tränaren Janne Svarts glädje  avgöra precis på linjen för André Eklundh. Det här var andra segern i 20:e starten.

Fyraårige italienaren Beckham (e. Napoleon Bar) var bara bäst trots dödens i V64-4. Mikael J Andersson valde att försvara spets med Bucefalo Gielle och fösta 500 avverkades efter 1.11,9. Christian Fiore fick nöja sig med positionen utvändigt om ledaren med Beckham, som hade krafter kvar att avgöra till slut och hålla undan för Chang via open stretch. Det här var andra starten i Fiores regi och segertiden stannade vid 1.14,7a/2140 meter.

 

V64-raden: 1–5–7–2–1–11

6 rätt: 40.168 kronor

5 rätt: 336 kronor

4 rätt: 35 kronor

ANNONS

Ämnen i artikeln