Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Karriärens hittills största seger för Upper Face

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Upper Face och Per Lennartsson vann The Owners Trophy. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Årets upplaga av The Owners Trophy blev minst händelserik. När ledande Phoenix Photo galopperade 900 meter från mål tog Upper Face över – och stegade undan till säker seger.

Publicerad:

Det blev en snabb scenförändring 900 meter från mål i The Owners Trophy. Då galopperade nämligen ledande Phoenix Photo bort sig och Per Lennartsson kunde överta kommandot med Adrian Kolgjinis Upper Face (e. Trixton – Lisa America).

Toppstammade Upper Face ledde sedan resterande delen av loppet och kom i mål på 1.12,2/2140 meter. Årets andra seger, en seger värd 200.000 kronor, var därmed ett faktum för den femårige valacken som numera kan titulera sig som miljonär.

– Jag hade aldrig kört hästen tidigare men han är rutinerad på V75 och det var inte helt hopplöst på förhand även om oddset sa så. Han var fin i starten och öppnade bra. Jag blev lite less över att vi inte hittade ned i tredje invändigt vilket var mitt mål från början. Vi fick gå utvändigt och i efterhand var det en väldig tur att vi inte kom ned. Det var en magisk insats och när vi tog över ledningen tog han i av sig själv och då ville han nästan tävla lite för mycket. Jag trodde ett tag att upploppet skulle bli långt men han höll ifrån sig konkurrenterna på ett fint sätt. Det är alltid väldigt kul att få köra så här pass fina hästar, sade Per Lennartsson i Solvallas vinnarcirkel.

Upper Face vann före One Kind Of Art medan Campo Bahia tog hand om tredjepriset.

Den här tävlingsdagen avgjordes även klassiska Fillies And Mares, ett stolopp över tre volter. Där avgjorde Sofia Aronssons Platinum Tile (e. Cantab Hall) och Mats E Djuse efter en snabb avslutning.

Det fyraåriga stoet fick en resa i rygg på ledande Karisma Boko och när luckan uppenbarade sig över upploppet avslutade hon sylvasst och hann fram till seger på 1.14,3/2140 meter. Bakom den nämnda duon blev det ett tredjepris för Divane Godiva.

– Luckan kom i sista sekund för att vi skulle hinna fram. Men hon är snabb i benen så det var tur. Jag hade mycket kvar att åka med genom sista sväng. Erik (Adielsson) tog upp en del i ledningen runt sista sväng för att hålla kvar min men hästen utvändigt var trött och det är svårt att packa hur länge som helst. Över mållinjen var känslan att jag var först, sade Mats E Djuse i Solvallas vinnarcirkel.

Mats E Djuse har kört hästen vid fem tillfälle, både i nuvarande regi och för tidigare tränaren Ulrika Riesterer.

– Det är en trevlig häst som tycker om att tävla och som har helt rätt inställning. Det kommer man långt på.

Förstapriset i Fillies And Mares uppgick till 125.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln