Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Katrin K Frick bröt sviten med Juvel Ribb

Hon åkte upp bakom bilen segerlös som kusk sedan oktober 2018.
Då valde Katrin K Frick att satsa allt på ett kort med Juvel Ribb.
Två varv senare var sviten bruten.

Publicerad:

Det sexåriga stoet var streckat till 0,55 procent på V64 och gav 68 gånger pengarna på ATG:s vinnarspel. Men kusken hade större förtroende för hästen och när Katrin K Frick hittade till ledningen valde hon att behålla den.

– Vi har trott på den här hästen men det har varit stolpe ut och nu har hon kommit tillbaka från skada. I fredags tänkte jag att hon ändå hade fått lite lopp i kroppen och när hon kändes fin i värmning, provstart och bakom bilen tänkte jag bara: Nu kör vi., säger Katrin Frick.

Förhandsfavoriten La Mauresque galopperade bort sig omgående och när Gunnar Melander kom fram utvändigt med betrodda Madame Af Djupmyra var det försent.

– Hade någon av de riktigt bra kommit direkt så kanske jag hade släppt. Melanders kom lite försent fram.

Efterlängtad seger

Melanders utvändiga press fick ingen effekt och trots att Juvel Ribb (e. Joke Face) hade fått en del uppvaktning var hon starkast över upploppet och vann med säker marginal närmast före Mimmi Marje.

– Det var jätteskönt och jag hade en bra känsla i kroppen. Nu kör jag inte så himla mycket lopp. Det är inget jag har satsat på. Samtidigt är det ändå jobbigt när det inte går som man vill i loppen.

Hästen hade väntat längre på fullträffen än kusken. Efter att ha inlett karriären med två segrar på sina fyra första lopp har Juvel Ribb gått segerlös. Fredagens fullträff var den första sedan september 2018 och den första i Leif Witasps regi.

– Det är en häst som jag sköter om dagligen åt pappa eftersom jag själv inte har så många hästar. Så vi träffas varje dag, säger segerkusken.

Vad kan man förvänta sig framöver?

– Innan hon skadade sig sa vi ganska tydligt att det är en häst för Diamantstoet och liknande uppgifter. Hon hamnade i poängnöd men nu ökade vi på poängskörden lite. Vi kanske kan börja matcha henne lite nu och hitta lite bra lopp. Vi får hoppas att det här inte var någon engångsföreteelse.

Gäller det kusken också?

– Ha ha. Det får vi se. Hon börjar väl bli lite till åren nu höll jag på att säga. Jag har i alla fall haft bra kemi med den här hästen och jag är glad att ägaren har låtit mig köra.

ANNONS

Ämnen i artikeln