Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Keegan Trot hade bäst fart till slut

Det blev en drömstart på året för Hanna Lähdekorpi och Keegan Trot. I Halmstad hade den sexårige valacken bäst fart över upploppet när han ordnade en säker triumf.

(TV: Bilder från ATG.)

Publicerad:
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Hanna Lähdekorpi. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

I ett lopp öppet endast för B-tränade hästar var Hanna Lähdekorpis Keegan Trot (e. Ready Cash) bäst till slut. Lähdekorpi satt själv i sulkyn bakom den sexårige valacken och ekipaget bidade sin tid i tredje ytter under större delen av loppets gång.

Halvvarvet från mål gick man med via tredje och över upploppet avgjorde Keegan Trot till sist säkert på 1.15,8/2660 meter.

– Det var lite kritiskt i sista sväng men generellt kändes det stabilt. Från start försökte jag bara att ta mig iväg och hitta en rygg som kunde dra oss framåt. Ett tag var jag orolig över att det gått för sakta men han lyckades ändå spurta ned de andra till slut. Det var lite på gränsen att han skulle klara av det i sista sväng men han lyckades hålla sig i trav. Hästen har stabiliserat sig och vi har hittat rätt med hans nya balans, sade Hanna Lähdekorpi i vinnarcirkeln.

Förra året blev det ingen seger för varken Tommy Högqvists I'm The Only One (e. Skogans Joker) eller för Alexandra Wisén. Men på måndagen slog ekipaget till – efter att ha haft hand om ledningen varenda meter.

– Hon var väldigt fin idag. Hästen är väldigt speciell och man får låta henne sköta sig själv. Hon trivs allra bäst i ledningen och det beror lite från dag till dag vilket humör hon är på. Det kändes skönt att få börja på året på det här sättet, sade Alexandra Wisén i vinnarcirkeln.

Segertiden skrevs till 1.15,6a/2140 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln