Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kia Ora tog solklar seger

Oskar Kylin Bloms Kia Ora (e. Maharajah) vann tillsammans med Marcus Lilius i sulkyn.

Publicerad:

Stoet vann solklart på tiden 1.12,9/2140 meter i det sjätte loppet på Gävles travbana på lördagen. Avståndet ned till tvåan Graces Candy blev 2 längder för Kia Ora som ägs av OKB Stable AB (Kylin Blom O), m fl, och är uppfödd av Stig H Johansson AB &Erik Adielsson AB. Förstapriset i loppet, som kördes på lätt bana, gav 110 000 kronor.

Den femåriga stoet hade inför dagens lopp vunnit sex lopp på 26 starter och har med dagens seger kört in 610 500 kronor (med segerprocent på 26 och platsprocent på 37).

Den favoritspelade hästen hos ATG, Creme Brulee Font med Andreas Lövdal, slutade trea.

Övriga hästar som fick prispengar i loppet var Graces Candy (tvåa), Creme Brulee Font (trea), Donna Summer (fyra), Smaragd Norrgård (femma) och Isabel B.R. (sexa).

Global Collection, som kördes av Linus Lönn, och Metallica I.R., för Ida Riesterer, galopperade under loppet och Eliza Turf som kördes av Carl Philip Lindblom blev diskvalificerad för galopp.

ANNONS

Startlista

Gävle , Lopp 6

Activateds Stolopp - STL Diamantstoet, försök 1 i meeting 4 (Final Eskilstuna 2 juli) - Lärlingslopp U30/K400 • 2140 m • Voltstart
Förstapris: 110 000 kr
Activateds Stolopp - STL Diamantstoet, försök 1 i meeting 4 (Final Eskilstuna 2 juli) - Lärlingslopp U30/K400 3-åriga och äldre ston 75.001 - 645.000 kr, körda av B- eller K- licensinnehavare anställd av A/B-tränare. Körsvenskrav kat. 1. Körsvenner födda 920101 till 040521 med högst 400 sulkylopp under 2021. 2140 m. Tillägg 20 m vid vunna 215.001 kr Pris: 110.000-55.000-32.000-19.000-12.500-10.000-6.500-5.000 kr (8 priser). Lägst 2.500 kr till alla tävlande. Svenska Travligans hederspris till segrande hästs ägare och hästskötare. Gävletravets hederspris till segrande hästs ägare, hästskötare och körsven. Hederstäcke och lagerkrans till segrande häst.