Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

King Of The North starkast till slut

Foto: CHRIS TULLY
King Of The North (arkivbild). Foto: CHRIS TULLY

King Of The North gick inte att rubba i tvååringsloppet William Wellwood Memorial på Mohawk Raceway. Men Marcus Melanders duo tog hand om tredje- och fjärdeplatsen.

Publicerad:

Walner-sonen King Of The North kunde spurta till seger tillsammans med Mark Macdonald. Ekipaget satt i rygg på dödenstravande Duly Resolved fram till upploppet och kunde sedan spurta till seger på 1.11,2a/1609 meter. Nyss nämnde Duly Resolved var knappt slagen som tvåa.

Där bakom blev det dubbelt Marcus Melander. Dexter Dunn styrde Letsdoit till tredjeplatsen och Temporal Hanover höll till fjärdeplatsen efter ett lopp i ledningen med Tim Tetrick.

Loppet hade 640 000 kanadensiska dollar i samlad prissumma.

Mer Melander blev det när de tvååriga stona gjorde upp i finalen av Peaceful Way med 392 999 kanadensiska dollar i potten. Där blev det ytterligare en tredjeplats när Doug McNair hoppade upp bakom Peyton Hanover. Hon fick se sig slagen av vinnaren Venerable och tvåan Adare Castle.

I samma lopp blev Nancy Takters American Beauty fyra närmast före Per Engbloms Missy Trix.

I tvååringsloppet därpå, med 213 170 kanadensiska dollar i samlad prissumma, blev det en andraplats för Nancy Takter-tränade Market Based och körande Dexter Dunn.

ANNONS

Ämnen i artikeln