ANNONS

King Schermer vann – fick 125 000 kronor

King Schermer (e. Trixton) triumferade tillsammans med sin tränare Michel F Rothengatter.

Publicerad:

Valacken vann på tiden 1.11,7a/2140 meter i det elfte loppet på Jägersros travbana på lördagen. Marginalen till andra häst i mål blev en nos för King Schermer ägd av Handelsonderneming Kuijper BV, Holland, och uppfödd av Stal Schermer, Nederländerna. Förstapriset i loppet, som genomfördes på lätt bana, gav 125 000 kronor.

Den sexåriga valacken hade före dagens lopp vunnit elva lopp på 30 starter och har med dagens seger sprungit ihop en prissumma på 1 328 586 kronor (med segerprocent på 39 och platsprocent på 61).

Karat River blev tvåa, Charliebrown Effe trea, Upper Face fyra, Gasolin femma och Eros Zola sexa.

Kentucky River, för Per Nordström, galopperade under loppet och Bravo Sabotage som kördes av Stefan Persson och Akilles Face som kördes av Adrian Kolgjini blev diskvalificerade för galopp.

ANNONS

Startlista

Jägersro , Lopp 11

STL Silverdivisionen, Försök 4 i Meeting 3 (Final Solvalla 27 maj) • 2140 m • Autostart
Förstapris: 125 000 kr
STL Silverdivisionen, Försök 4 i Meeting 3 (Final Solvalla 27 maj) 3-åriga och äldre 500.001 - 1.700.000 kr. Körsvenskrav kat. 1. Körsvenner födda 050422 eller tidigare. 2140 m. Autostart. 12 startande. Pris: 125.000-62.500-34.000-21.000-13.500-10.500-7.000-5.000 kr (8 priser). Lägst 2.500 kr till alla tävlande. Hederspris till segrande hästs ägare, tränare, körsven och hästskötare. Svenska Travligans hederspris till segrande hästs ägare och hästskötare.