Under fredagen visade stoet att hon tagit vinterträningen på bra sätt och nu är redo för en ny stark säsong.

Publicerad:

(TV-bilder från ATG)

Fredrik Perssons Queen Of Power visade bra takter under 2023. 353.000 kronor tjänade stoet efter Readly Express och undan Kalmartränarens tidigare hedershäst Britt Palema.

Fyra segrar blev det under säsongen och hon kvalade bland annat in till Breeders Crown-finalen för treåriga ston, där hon sedermera slutade i det slagna fältet bakom hästar som Ester degli Dei, Adriatica och Ninetta Boko.

Några sådana konkurrenter ställdes hon inte emot under fredagens tävlingar på hemmabanan Kalmar, då det var dags för årsdebut. Trots 40 meters tillägg hade Queen Of Power inga som helst problem att avväpna sina konkurrenter och också vinna på enkelt sätt.

Vinnartiden skrevs till 1,14,4/2180 meter i kraftigt regn som föll över Kalmar.

– Hon var jättefin i dag. Det gick sakta första varvet vilket gjorde att det kunde bli tufft, men hon är ärlig. Hon gick undan på rejält sätt och visar fint löphuvud. Hon går en spännande säsong till mötes och om allting är bra efter loppet provar vi kval till Drottning Silvias Pokal. Jag hoppas att hon ska kunna kvala in till en stor final i år igen, säger Fredrik Persson i vinnarcirkeln.

Fredrik Persson tog en dubbel i samband med hemmabanans tävlingar under fredagen. Foto: TR BILD

Dubbel för Persson

Totalt blev det två segrar för Fredrik Persson denna tävlingsdag. Förutom triumfen med Queen Of Power vann han även kvällens P21-lopp.

Amoa Bengt (e. Monark Newmen) avlade maiden i karriärens 25:e start. Segermarginalen blev en halv längd på tiden 1.16,5/2160 meter.

För att ta del av fullständiga resultat från tävlingsdagen på Kalmartravet, besök Travrondens tävlingscenter. V64-spelet delades med Bollnästravet denna fredag, resultaten från den tävlingsdagen går att ta del av här.