Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Krossade svenska rekordet från dödens

Först en alldeles för snabb kilometer i dödens. Sedan slog No Doubt svenskt rekord med tränaren Emilia Leo.

Publicerad:
Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Conrad Lugauer och Vegan Face blev för svåra att hålla ut i spetsstriden. Istället fick Emilia Leo nöja sig med positionen utvändigt om ledaren tillsammans med No Doubt (e. Make It Happen) i det andra uttagningsloppet till korta E3. Vegan Face nådde 1000 meter på snabba 1.10,0, men trots det var det han och No Doubt som gjorde upp över upploppet. Den sistnämnde lyckades nosa ut ledaren i sista stegen innan linjen och då kom förklaringen till varför köhästarna hade svårt att hävda sig. Klockan visade upp segertiden 1.10,5a/1640 meter – nytt svenskt rekord för treåriga hingstar och valacker. Det var dessutom en rekordsänkning med hela fyra tiondelar från Standouts gamla rekord.

– Det går inte att beskriva känslorna. Han har gjort allt rätt sedan han var liten. Kul att få visa upp en egentränad häst, för min tanke är att träna lite mer hästar framöver, säger Emilia Leo till ATG Live. 

No Doubt är uppfödd av Emilia Leo och hennes mamma Lena Wilstrand.

– Jag vet ju att hästen är bra, men jag trodde inte vi skulle behöva köra 10 i dag. Nu hoppas jag att han tar det här bra. Det är klart att han hade mjölksyra över mål, men han flåsade inte nämnvärt mycket efteråt.

FAKTA

Till final
1, No Doubt – Emilia Leo
2, Vegan Face – Conrad Lugauer
3, Marre’s Dreamboy – Jörgen Westholm
4, Super Class C.H. – Dennis Palmqvist

ANNONS

Ämnen i artikeln