Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kullens kung Hail Mary vann Breeders´Crown-finalen

Breeders´Crown-finalen för fyraåriga hingstar och valacker blev en defilering av kullens kung Hail Mary.
Med Per Lennartsson i sulkyn ledde han varje meter och vann hur lätt som helst.

(TV: Bilder från ATG)

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Hail Mary (e. Googoo Gaagaa) kom till Breeders´Crown-finalen som stor favorit efter att ha radat upp segrar, däribland Derbyt.

Från bricka tre bakom bilen var samtliga chanslösa att snuva Hail Mary att nå ledningen. Han såg närmast ut att jogga till front och öppningen första 500 meterna efter 11,6 och första varvet efter 12,1 var lämpligt för att kunna gå undan på upploppet. Per Lennartsson kunde sitta still och lotsa in Hail Mary till enkel seger på 11,5/2140a.

– Det är en fröjd att köra den här hästen. När bilen släpper så avgör han ju spetsstriden på tre steg. Han har en fantastiska teknik och jag är förstås glad över att få köra honom, sa en nöjd Per Lennartsson.

Tränaren Robert Bergh stod vid sidan och njöt av vad han fick se.

– När jag såg spänsten efter att han sprungit första varvet på 12 så förstod jag att det skulle bli svårt för de övriga, sa en glad Robert Bergh.

Förra årets Breeders´Crown-vinnare för treåriga hingstar och valacker, Brother Bill (e. From Above), gjorde ett oerhört bra lopp som tvåa. Jorma Kontio styrde ut honom till attack drygt 800 meter från mål och han gick väldigt starkt i spåren. Någon chans att nå ledaren fanns dock aldrig.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln