Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kurri Jari Boko vann i Finland

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Kurri Jari Boko vann Gulddivisionen i Kaustinen. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

De svenskfödda hästarna stod i centrum i lördagens Festivaali-Ajo i finska Kaustinen där det gick undan värre.

Publicerad:

Sex av de nio deltagarna i Gulddivisionsloppet Festivaali-Ajo i Kaustinen var svenskfödda och det var också de som satte färg på loppet.

Den forne E3-vinnaren Felix Orlando fick öppna i 1.07-fart framme i tät vilket köhästarna profiterade på.

Från tredje utvändigt laddade Iikka Nurmonen stora kanonen med Kurri Jari Boko (e. Make It Happen) när 700 meter återstod och svepte till ledningen i ett nafs.

Fjolårets S:T Michel Ajo-vinnare Hierro Boko följde med i rygg och bjöd upp till strid, men förmådde inte att ta sig förbi samtidigt som Jason’s Camden spurtade till till tredjeplatsen.

Uppfödningsseger till Redén

Förstapriset var 10.000 euro och segertiden blev 1.10,5a/1.609 meter vilket blott var en tiondel från att tangera Chief Orlandos banrekord satt år 2019.
För Kurri Jari Boko var detta hans fjärde årsseger på nio försök.

Övriga svenskhästar var den forne Elitloppstrean Gareth Boko som slutade fyra, Com Milton blev femma, Ninja Zon sexa och Felix Orlando inkom som åttondehäst.

Kaustinen arrangerade därtill V75-finaler inom vilka det syntes ytterligare två svenskfödda vinnare som fick 10.000 euro vardera.

Daniel Redén-uppfödde Madagascar (e. Father Patrick) vann sitt fjärde raka lopp på tiden 1.13,2a/2.100 meter och den av Günter Herz-uppfödda Rosima (e. Love You) vann på samma tid.

ANNONS

Ämnen i artikeln