Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Läckra Lisa starkast på Sundbyholm

Läckra Lisa var bara bäst i tisdagens kallblodslopp på Sundbyholmstravet. Segern var hennes första för året, men knappast den sista.
– Vi har inte sett botten än, sade tränaren och körsvennen Robert Wilhelmsson.

Publicerad:

Vägen till seger gick via tredjespår. Där travade Läckra Lisa (e. Bork Odin) större delen av loppet – ändå fanns det krafter kvar till slut. Läckra Lisa närmade sig ledande Rive Sjur undan för undan och kort före mål avgjorde hon med en hals.

– Hon har enorm styrka. Blir aldrig trött och vill vara först, sade tränaren Robert Wilhelmsson till Kanal 75 efter loppet.

Segertiden skrevs till 1.28,2/2160 meter – nytt medeldistansrekord för det sexåriga stoet som började tävla först i fjol. Tisdagens start var Läckra Lisas 23:e och hennes tränare har stora förhoppningar på framtiden.

– Jag tror att hon kan kliva upp i stotoppen. Jag tycker att hon är så pass bra, sade Wilhelmsson som har fyra tränarsegrar den senaste månaden.

Tisdagens tävlingar i Eskilstuna bjöd även på en rask debutant i form av treårige Punchboard (e. Readly Express) som vann på 1.14,8/2140 meter i karriärens första start. Han tränas av Svante Båth och kördes till seger av Ulf Ohlsson.

Vi fick också se Short In Cash (e. Ready Cash) prova kort distans för första gången. Något som han löste med den äran. Sjuåringen öppnade snabbt bakom bilen och tog hand om ledningen med tränaren Björn Goop i sulkyn. Från spets vann Short In Cash på 1.11,5a/1640 meter – nästan fyra längder före tvåan i mål.

ANNONS