Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lara Boko vann Breeders Crown-finalen för fyraåriga ston

Kullens drottning var bäst på nytt. Lara Boko tog ytterligare en storseger när hon vann Breeders Crown-finalen på Sundbyholmstravet.
– Man är tacksam över att få en så fin häst, säger Timo Nurmos i vinnarcirkeln.

Publicerad:

Lara Boko (e. Djali Boko) öppnade kvickt och tog sig till ledningen. Glamorous Rain höll ledarryggen och Great Skills hamnade en bit bak i andraspår. 

Halvvarvet travades efter 1.10,2. Lara Boko höll uppe farten i ledningen och kom till kilometern efter 1.11,0.

På den sista bortre långsidan provade Daniel Wäjersten att avancera med Great Skills. Hon tog inte in nämnvärt och det kom att stå mellan hästarna där framme. Lara Boko öste på och Glamorous Rain fick fritt från rygg ledaren. 

Denne försökte utmana över upploppet och närmade sig den sista biten, hon kom dock aldrig förbi. Lara Boko vann Breeders Crown för fyraåriga ston på 1.10,8a/2140 meter. 

Det var nytt världsrekord över distansen. Det tidigare rekordet hade Marion Fouty Bon på 1.11,1. Glamorous Rain slutade tvåa i loppet och Felicia Zet blev trea.

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Timo Nurmos efter finalsegern. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Timo Nurmos tränar och Mika Forss satt som vanligt i sulkyn. Han har kört hästen i samtliga starter hos Timo Nurmos

– Hon är otrolig. Det är inte den lättaste hästen, varken i vardagen eller i loppen. Men hon sköter sig i alla fall i loppen och är väldigt tuff, man är tacksam över att ha en så fin häst, säger Timo Nurmos i vinnarcirkeln.

Kullens drottning

Lara Boko har visat sig vara kullens bästa sto. I fjol vann hon Svenskt Trav-Oaks och i år har det blivit seger i derbystoet.

I fjol slutade hon tvåa i Breeders Crown-finalen för treåriga ston och nu kom alltså revanschen.

Hon har vunnit 12 av 21 lopp och sprungit in över 9 miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln