Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lars-Erik Karlssons toppsto klev över två miljoner kronor

Elva år har hon hunnit bli, Alfie. Under tisdagen klev stoet upp som Sveriges tredje vinstrikaste kallblodssto genom tiderna.

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Alfie tillsammans med Lars-Erik Karlsson vid tidigare tillfälle. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

(TV-BILDER FRÅN ATG)

Lars-Erik Karlssons 2020 var fantastiskt, mycket tack vare fyraåringarna Alfa Lina och Mustang, men även tack vare äldre Alfie. Den numera elvaåriga Alfie tjänade 468.600 kronor och slutade bland annat tvåa i Sto-SM bakom Simon Walls Silver Jossan. 

Under tisdagen kan Alfie (e. Järvsöfaks) däremot sträcka på sig ytterligare lite. Hon klev över två miljoner kronor intjänat efter segern i lopp sju, V64-4, på Gävletravet. Därmed kliver hon upp som trea på listan bland Sveriges genom tiderna vinstrikaste kallblodsston.

– Hon klev förbi Jenny R.G. med någon tusenlapp, det är bara Mofaksan och Lundås Emelie som tjänat mer. Jan-Olov Persson kom till mig för ett par dagar sedan och tyckte att jag skulle betäcka Alfie med Tekno Odin, men jag svarade att jag skulle köra in en miljon till med henne. Så det är Mofaksans rekord som är vårt nästa mål, säger Lars-Erik Karlsson.

Det var inte bara en milstolpe för Alfie som säkrades under tisdagen - stoet vann dessutom på nytt banrekord. 1.23,7/1.640 meter skrevs segertiden till, nytt rekord på Gävletravet för svenskfödda sexåriga och äldre ston.

– Det gjorde inte något ont alls den här segern. Jag blev lite orolig absolut sista biten, men när jag drog ner det norska huvudlaget svarade hon ärligt. Efter mål visade det sig att det inte alls var slutsålt i mål för hästen ville fortsätta ett varv till. 

– Hon är väldigt matnyttig, en riktig sedelpress. Och mycket har vi att tacka hennes fräschhet. Visst har hon haft två gaffelbandskänningar under karriären, men hon har ändå kunnat tävla på hyfsat frekvent. Och det kommer hon få fortsätta med så länge hon tycker det här är kul, säger Lars-Erik Karlsson.

Det var seger nummer elva i karriären för Alfie. Totalt har det blivit 2.031.250 kronor inkört. Mikael Olssons Mofaksan tjänade 2.603.161 kronor under sin karriär och högst upp på listan återfinns Håkan Åslunds Lundås Emelie med 3.213.319 kronor insprunget.

ANNONS

Ämnen i artikeln