Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lekande lätt för Seismic Wave

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Dramatiken uteblev i lördagens bronsfinal. Seismic Wave höll upp ledningen och var sedan överlägsen med Örjan Kihlström i sulkyn. Segern var Kihlströms tredje för dagen.

Publicerad:

Seismic Wave (e. Explosive Matter) och Vikens High Yield hade spelarnas förtroende i bronsdivisionens final. Båda hästarna kom till start med fyra raka segrar och en av dem skulle också snickra färdigt ett staket.

Seismic Wave försvarade innerspåret bakom bilen och på den efterföljande långsidan kördes Vikens High Yield fram till dödens. Det var upplagt för en sevärd duell, men så blev inte fallet. Ledaren tackade nämligen för sällskapet i sista sväng och stack undan till en bergsäker seger på 1.11,6 över full väg.

– Han kändes fantastiskt fin. Det var några snabba hästar utvändigt, men jag förstod att han skulle kunna öppna bra, sade Örjan Kihlström som körde Seismic Wave åt Timo Nurmos.

Den femårige jänkaren ståtar nu med enbart ettor i programraden. Förstapriset på 220.000 kronor gjorde honom dessutom till miljonär med råge.

Tvåa i mål blev Giant Shadow från ledarryggen medan Franklin Face lade beslag på tredjeplatsen. Vikens High Yield slutade fyra.

ANNONS


Taggar i artikeln