Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lexus B.R. obesegrad efter fyra starter

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Magnus Teien Gundersen tog fjärde raka segern med Lexus B.R. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Familjen Gundersen ser ut att ha en ny stjärna i antågande.
I Lexus B.R. har de en travare som är fortsatt obesegrad efter fyra starter.

Publicerad:

Familjen Gundersen, med Geir Vegard Gundersen i spetsen, ser ut att ha fått fram en häst utöver det vanliga, återigen. Efter framgångssagor som Support Justice, Hillary B.R. och Gretzky B.R. bara för att ta några exempel, ser fyraårige Lexus B.R. ut att kunna vara ett nytt affischnamn för stallet.

Lexus B.R, bror till nämnde Gretzky B.R. gjorde karriärens fjärde start under tävlingarna på Åbytravet och det slutade på allra bästa sätt. Fjärde raka segern sedan debuten var ett faktum då Magnus Teien Gundersen styrde till seger på 1.14,3a/2140 meter.

“Satsar mot väldigt stora lopp”

Efter att ha övertagit ledningen en bit in i loppet kom segern till slut att bli fullständigt överlägsen med fem längder, till synes med gott om krafter kvar.

– Jag tror inte att det stoppar här i alla fall. Han är väldigt bra och det är riktigt bra tryck i honom. Jag ville att han skulle sträcka ut till slut då jag hoppas att han ska ut i väldigt stora lopp framöver. Han är fyra år och vi satsar mot Jarlsberg Grand Prix och norska Derbyt, säger Magnus Teien Gundersen i vinnarintervjun på Åbytravet.

Lexus B.R. är uppfödd av Björn Rishaug och ägd av Thomas Pettersen. Propulsion är det som är fader till Lexus B.R. samtidigt som 1.13-travaren Metior Missy är mor. Metior Missy är för övrigt syster till Maid For Tag som var en av Norges klart starkast lysande stjärnor under sin tävlingskarriär. Hon sprang in över tre miljoner kronor, i träning hos Olav Mikkelborg.

Fullständiga resultat från tävlingarna på Åbytravet hittar du i Travrondens tävlingscenter.

ANNONS

Ämnen i artikeln