Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Light On Me snabbast till slut

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild/Montage
Hanna Reiser lotsade Light On Me först i mål. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild/Montage

Hanna Reiser gav Light On Me en resa i andra ytter. Det tackade femåringen för genom att avgöra enkelt till slut.

Publicerad:

Oskar Kylin Blom har tränat Light On Me (e. Yarrah Boko) genom dennes hela karriär. På tisdagen ordnade den femårige valacken tredje segern. Han gjorde det efter att ha varit klart snabbast i avslutningen.

Från innerspåret bakom bilen hittade Hanna Reiser ut i andraspår efter ett halvvarv. Bakom Light On Me placerade hon sig sedan i andra utvändigt och där kunde ekipaget avvakta fram till att knappt 500 meter av loppet återstod.

Light On Me vreds ut som förstahäst i tredjespår och han fick det att bita bra. Mitt på upploppet hade han avgjort loppet och han segrade till sist odiskutabelt på 1.15,5a/2140 meter.

Segern var den första för året för både häst och kusk medan det var den femte årssegern för tränaren Oskar Kylin Blom.

– Han har varit bra på sistone och det kändes som att det var hans tur i dag. I sista sväng kände jag att jag hade mycket att åka med, säger Hanna Reiser i vinnarcirkeln.

Sven-Åke Eriksson och Salamanca (e. Bold Eagle) ordnade en ny seger tillsammans. Faktum är att det sexåriga stoet är obesegrad efter tre starter med sin tränare i sulkyn.

Denna gång sluggade hon sig först över linjen med liten marginal på 1.15,5/2140 meter.

– Tanken var att hon skulle bli fölmärr men hon har blivit bättre och bättre i travet i de senaste starterna. Hon gjorde sig illa som tvååring och hon får inte med sig vänster bakben och det krävs mycket jobb med henne. Det är en fin häst men tyvärr blir hon aldrig så bra som hon kunde ha blivit, säger Sven-Åke Eriksson i vinnarcirkeln.

Fullständiga resultat från den aktuella tävlingsdagen hittar du i Travrondens tävlingscenter.

ANNONS

Ämnen i artikeln