Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Like A Monster skrämde motståndarna

Jan Ollas Like A Monster hade en tråkig resultatrad, men efter en rad besvikelser var det återigen dags att äntra vinnarcirkeln under fredagen.

Publicerad:

I Like A Monster (e. Monster Drive) har Jan Ollas en kapabel fyraåring. Hästen inledde karriären med att tjäna över 100.000 kronor på de sex första starterna, men därefter har framgångarna uteblivit. Hästen som körts flitigt av den sjukskrivne Leif Witasp, kördes för dagen av Magnus A Djuse, och det slutade på bästa sätt.

Efter perfekt resa under vägen tackade fyraåringen genom att spurta till knapp seger på tiden 1.17,2/2.160 meter på Rommetravet.

35.000 kronor var vinsten värd och det var Like A Monsters första seger sedan september i fjol.

Like A Monster har visat gott kunnande i en del av hans starter. Bland annat slutade han trea bakom Leif Witasps fina duo Chablis Ribb och Jacoby Keeper i en treåringsfinal just på Rommetravet under fjolåret.

Like A Monster ägs av Marie Ollas och Elvy Gudmunds.

– Han har haft mycket otur i loppen på sistone och därför saknade vi poäng. Han har känts så fin i träning och jag vet ju att han har kapacitet, så det var skönt att det gick vägen i dag. Och att han dessutom vinner trots bakspår på tillägg, det var självklart ännu skönare, säger tränare Jan Ollas.

Att det blev voltstart den här gången var ingen tillfällighet. Snarare ville Jan Ollas hitta tillbaka till hästens "tidigare jag".

– Han var väldigt het för någon start sedan och det kom egentligen från ingenstans. Därför kände jag att det var dags för lugn och säker avgång i dag och det lyckades bra. Det är en häst med god kapacitet som jag hoppas kunna vara med och försöka kvala in till årgångsloppen med senare i år. Drömma måste man ju få, även om jag tar en dag i taget.

Jan Ollas håller till i Vikarbyn i Dalarna. Där tränar han Like A Monster och ytterligare en häst.

– Nu har vi fina förhållanden med snö och is på vägarna. Jag har skogsvägar att köra på, med backe, så det blir en hel del styrka i hästarna. Och när vägarna är för dåliga att köra på, oftast under senvinter och höst, så brukar jag åka in till travbanan i Rättvik. En seger som den här gör allt slit värt, säger Ollas.

ANNONS

Ämnen i artikeln